Говори бившият собственик на имението, в което задържаха Арабаджиеви

0
Къщата в Барселона е била купена от Георги Семерджиев преди 3 години
Къщата в Барселона е била купена от Георги Семерджиев преди 3 години

България иска екстрадирането на фамилия Арабаджиеви от Испания.

Документите за екстрадицията на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са изпратени в Испания. В момента властите там решават дали да уважат молбата на българските си колеги.

Къщата в Барселона, където бяха арестувани Арабаджиеви, е била купена от Георги Семерджиев преди 3 години. Това разказа ексклузивно бившият собственик на луксозното имение, предава NOVA .

Семерджиев, по прякор Жоро Шопа, ще бъде разследван за лично укривателство. 

"Той купи къщата. Свърза се със съпругата ми. Купи я на 27 юни 2016 г. Казва се Георги. Преди няколко дни беше тук с кучето си. Не знам с какво се занимава. Каза ми, че е имал ресторант", каза бившият собственик на имението - Хосе. Той отрече да е виждал Арабаджиеви с Георги. Че не познават задържаните твърдят и останалите хора, с които екипът на NOVA разговаря в Кабрера де Мар. Служители в полицията казват, че разбират за арестите от медиите и никога не са виждали в града нито Арабаджиеви, нито Жоро Шопа. 

Към момента остава неясно защо швейцарските власти се отказаха от искането си за екстрадиция Семерджиев. Българската прокуратура обаче започна наказателно производство срещу него заради укриването на Арабаджиеви.

"Той е дясната ръка на Брендо. Те са от Тополовград, приятели са от деца. В това градче вкараха т.нар. бизнес на бързите пари. Много мулета от тази град бяха задържани да пренасят огромни суми между България и различни държави в Западна Европа. Всичко това е във връзка с тази огромна кокаинова афера, тъй като ставаше въпрос за тонове наркотици и запечалби от стотици милиони евро", обясни разследващият журналист Слави Ангелов.

Оттук нататък предстои процедура по екстрадиция. Испанският съд трябва да насрочи първото заседание по делото. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари