Готини занимания в България, които да ви забавляват

0
Древни римски руини, сгради, църкви, катедрали и красиви плажове - всичко това можете да намерите в България
Древни римски руини, сгради, църкви, катедрали и красиви плажове - всичко това можете да намерите в България

Древни римски руини, сгради, църкви, катедрали и красиви плажове - всичко това можете да намерите в България

Туристите се стичат там, защото това е едно от най-желаните и очарователни места в Европа. Посетителите са привлечени тук не само от природното очарование на страната; те се интересуват и от голямото разнообразие от неща за правене.

Тези, които предпочитат да си стоят вкъщи и да играят видеоигри, да инбет казино безплатни игри или да гледат филм, отколкото да отидат на вълнуваща екскурзия на открито, ще бъдат удовлетворени от тази страна, тъй като тя изобилства от такива заведения.

Някои от по-големите български градове могат да се похвалят и с впечатляващи салони за снукър, а в почти всяко село в страната има поне по няколко билярдни зали и боулинг зали.

Що се отнася до спортовете на закрито, България е една от страните с най-бързо развитие. В ежегодните ѝ състезания участват някои от най-добрите атлети и спортисти в света. Модерните киносалони в България имат всички отличителни белези на своите западноевропейски и американски аналози - от щандовете за пуканки и сода до просторните зали, огромните екрани и невероятните системи за съраунд звук.

Възползвайте се максимално от вълнуващото си пътуване до България, като участвате в различни вълнуващи занимания на открито и на закрито. Ето някои от най-фантастичните неща, които можете да правите в България.

Светлинно и звуково шоу на Царевец

Посетителите идват на крепостта, за да видят невероятното светлинно и звуково шоу и да се насладят на спиращата дъха гледка от върха на хълма.

Тази мултимедийна презентация акцентира върху историята, културата и традициите на балканския регион, включително и върху масивната цитадела. Светлинното и звуковото шоу на Царевец е една от най-впечатляващите атракции в България. То съчетава лазерни ефекти, пулсиращи камбани и техно музика.

Водни спортове в Слънчев бряг

Слънчев бряг в България е рай за тези, които живеят заради водата и тръпката от новите преживявания. На слънчевите български плажове се предлагат различни водни спортове, включително водни ски, уейкборд, кану, парасейлинг, банани и моторни лодки.

Водните дейности не са единственото нещо, което може да се прави в Слънчев бряг, България; има слънчеви бани и плаване по залез слънце в морето.

Каране на ски в Помпорово

Ако ви е трудно да се спрете на едно-единствено занимание през зимата в България, това е мястото, където трябва да бъдете. Пампорово, в българската област Смолян, е популярен ски курорт. Този курорт в Родопите е идеален за начинаещи скиори и сноубордисти благодарение на отличното си местоположение.

Карането на ски е един от най-популярните зимни спортове, а България е дом на предполагаемо най-дългия ски сезон в Европа. Мечи чал, Чепеларе в Пампорово, е мястото, където ще намерите най-близките до пистите и лифтовете магазини за ски под наем.

Пещерно дело в пещерата Дяволското гърло

Пещерното дело е завладяващо занимание и е възможно да изпитате същото вълнуващо преживяване и в България. Варовиковата пещера, известна като Дяволското гърло, е оформена като дяволска глава и има водопад, който се разбива през устието ѝ. Едно от най-популярните места за посещение в България, то се намира в подножието на Родопите.

Проникването в тази пещера, образувана от буйните води на Триградската река, е едно от най-невероятните преживявания, които семейството може да има в България. Изкачете се до водопада и направете обиколка с екскурзовод из пещерите, за да видите спиращи дъха гледки.

Пешеходен туризъм в Национален парк Рила

Национален парк "Рила" в България е отлична дестинация за пешеходен туризъм за хора, които искат вълнения. Този голям резерват е любимо място за българските туристи и къмпингуващи и се намира в едноименната планинска верига. Той е дом на борови гори, високи върхове и тучни ливади.

Възможно е да лагерувате през нощта след ден на походи и да се възхищавате на неземния пейзаж.

Музикално шоу с фонтани в Цар Симеоновия парк

Една от най-харесваните зелени площи в Пловдив, България, е Цар Симеоновата градина, известна още като Парк Цар Симеон. Този градски парк е пищен и прекрасен, с блестящо езеро в средата, и е идеален за вечерни разходки и общуване. Освен това очарованието на парка се подсилва от наличието на мелодични фонтани.

Седмичното светлинно и музикално шоу на фонтаните започва в 21:30 ч. в четвъртък, петък и събота и напълно преобразява района. Можете да седнете удобно и да се насладите на това красиво шоу, едно от безплатните неща за правене в България, от някоя от многото дървени пейки, разположени в района.

Посещение на Националния исторически музей

Някои от най-важните исторически скулптури, артефакти, картини и ръкописи в България се намират в Националния исторически музей. В Националния исторически музей са изложени около 650 000 артефакта, включително керамика, монети (златни и сребърни), мозайки и бижута, които са свързани с началото и развитието на човешката цивилизация.

Посещението на този музей в София, България, може да бъде чудесен начин да се запознаете с богатата история и култура на страната.

Пазаруване на булевард "Витоша"

Пазаруването е необходим компонент на всяка ваканция. Булевард "Витоша" е главният търговски булевард в София, България, и разходката по него е чудесен начин да разгледате някои от многото привлекателни забележителности на града. Вечер булевард "Витоша", от двете страни на който има оживени заведения, ресторанти и нощни клубове, блести с ярките светлини на бутиците от висок клас, които са разположени край него.

Известни градски забележителности, като Софийския дворец на правосъдието и православната църква "Света Неделя" на булевард "Витоша", си заслужава да бъдат посетени заради зашеметяващата им архитектура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари