Господин Президент, защо пазите тайните на мафията?

1
ИСТИНАТА за Стенограмата за КТБ бавно излиза и вместо отговори, възникват още въпроси...
ИСТИНАТА за Стенограмата за КТБ бавно излиза и вместо отговори, възникват още въпроси... Снимка: Канал 3

ЗАЩО, г-н Президент, пазите тайните на мафията?

ИСТИНАТА за Стенограмата за КТБ бавно излиза и вместо отговори, възникват още въпроси. Май е време да ви разкажем. Биволъ заведоха първото дело срещу Радев за отказа му да предостави информация за стенограмата.

На 24.04.2017г. (понеделник) бе делото на БОЕЦ в административен съд София срещу отказа на Президента да ни предостави стенограмата от срещата за КТБ проведена при президента на 29.06.2014г. През този ден БОЕЦ внесохме и сигнали до ВСС и ВКП по случая #ЦацаровДончевГейт, изисквайки отстраняване на главният прокурор и образуване на проверка по случая. (в нито една от така наречените „национални медии“ няма да чуете нищо за тези ни действия).

Да се върна на делото. Отказа на президентството бе мотивиран със съдържащата се в стенограмата „професионална тайна“. БОЕЦ атакувахме този аргумент, с надделяващият обществен интерес и изтеклата давност на професионалната тайна, регламентирана по закон до шест месеца. Тезата за професионалната тайна не издържа и защото на срещата при президента са присъствали и хора, които по закон не би трябвало да имат достъп до такава информация (Влади Горанов, Радан Кънев и др. ), които към датата на срещата не са нито депутати, нито част от изпълнителната власт, нито държавни служители.

Кои имат право да присъстват на Консултативен Съвет по национална сигурност към Президента е строго регламентирано в нарочен Закон и тези хора не би трябвало да са там , ако няма изрично решение за това от самият Съвет и то във връзка с възникнали специфични въпроси.

БОЕЦ изискахме от съда да изисква от президентството Решението, с което тези хора са поканени за участие. Изисквахме и президента Росен Плевнелиев да бъде призован като свидетел, за да изясним темата, възникналите въпроси и дали представената от присъстващите информация съдържа професионална тайна, както и това, кой и как е класифицирал тази информация като такава. Изисквахме и всички присъстващи на срещата да бъдат призовани поради същите причини.

Президента бе мобилизирал тежката артилерия от юристи, които възразиха срещу нашите искания с аргумента, че „СРЕЩАТА ПРИ ПРЕЗИДЕНТА НЕ Е БИЛА КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ, А ПРОСТО КОНСУЛТАЦИИ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ВЪВ ВРЪЗКА С КТБ“. Дори съда бе изненадан! За да стане ясно ще поясня, оказа се, че срещата при президента на 29.06.2014г. е всъщност някаква частна инициатива на президента, при която са се събрали неформално някакви хора за да решават съдбата на банковата система и на страната въобще. ТОВА НЕ Е БИЛО ЗАКОНЕН, ОФИЦИАЛЕН КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ, А „КОНСУЛТАЦИЯ “ НЯКАКВА, на която не е ясно КОЙ и защо е присъствал.

ТОГАВА ВЪЗНИКВАТ СЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ:

1. КАК ТАКА и по кой закон някакви хора се събират на неформални „консултации“ при президента и ВЗИМАТ РЕШЕНИЯ касаещи бъдещето на страната?

2. КОЙ И КАК е преценил кои да присъстват на тази среща?

3. КАК ТАКА на неофициална „консултация“ се разкрива „професионална тайна“ пред случайни (или не) хора, а обществото НЯМА ПРАВО да знае тази информация?

4. ЛЕГИТИМНА ли е била тази среща?

5. ЗАКОННИ И ЛЕГИТИМНИ ли са били решенията взети на тази сеща, касаещи съдбата на банковата и финансова система на страната?

6. КАК ТАКА на неформална среща се предлага БАНКОВА ВАКАНЦИЯ, която би довела до фалит на цялата банкова система и на държавата?

7. КАК ТАКА на неформална среща се решава кои банки да бъдат подкрепени и защитени от държавата и кои не?

8. СЛЕД КАТО НЕ Е консултативен съвет, ТО ТОВА не е ли задкулисна, мафиотска среща на хората, отговорни за фалита на КТБ?

9. ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТА ПАЗИ ОМЕРТАТА И ТАЙНИТЕ НА МАФИЯТА?

10. ЗАЩО НАРОДА НЯМА ПРАВО да знае истината за случилото се на тази среща, след като тя не е официален съвет и няма ограничения за присъствие и отпадат ограниченията за класифицирана информация?

11. ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ Е ЗАВЕЛ ВЛАДИ ГОРАНОВ на тази среща, след като към тази дата Горанов не е нито депутат, нито министър, нито част от ръководството на ГЕРБ?

12. ВЛАДИ ГОРАНОВ като представител на интересите на Пеевски ли се е явил на тази среща?

13. КОЙ ПРЕДЛОЖИ БАНКОВА ВАКАНЦИЯ?

14. КОЙ РЕШИ ДА СЕ ДАДЕ ЕДИН МИЛИАРД НА ПИБ, А КТБ ДА БЪДЕ ФАЛИРАНА?

15. КАКВА е ролята на президентската институция във фалита на КТБ?

16. ЗАЩО новият президент крие отговорите на тези въпроси?

17. ПОСТАВЕН ЛИ Е И РАДЕВ В ЗАВИСИМОСТ ОТ СЪЩАТА МАФИЯ, ФАЛИРАЛА И ОГРАБИЛА КТБ И ДЪРЖАВАТА, ПРЕВРЪЩАЙКИ ГО В ЧАСТ ОТ СЕБЕ СИ?

БОЕЦ ще продължим битката си за разкриване на цялата истина за фалита на КТБ и за случилото се на срещата при президента. Включително и в съда. И не само. А всеки от вас засега може да си отговори сам на горните въпроси.

БОЕЦ само ще повторим убеждението си, че държавата се управлява от мафиотска структура, от мафиоти и престъпници подчинили всички власти и институции. И тези престъпници имат своите имена – Борисов, Пеевски, Горанов, Златев, Минев, Гергов… И техните слуги, които им осигуряват каналите за грабеж на държавата и безнаказаност за действията също имат имена – Цацаров, Петров, Сарафов, Искров, Писанчев, Лазаров, … Радев!

Автор: Георги Борисов Георгиев, Председател на УС в ГД „БОЕЦ“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари