Горски служители от Русе спипаха нарушители да секат дървета от вида цер

2
Инспекторите реагирали съвместно с полицията и се насочили към мястото по шума на моторните триони /Снимката е илюстративна/
Инспекторите реагирали съвместно с полицията и се насочили към мястото по шума на моторните триони /Снимката е илюстративна/

Инспекторите реагирали съвместно с полицията и се насочили към мястото по шума на моторните триони

Екип на Регионалната дирекция по горите - Русе е установил група системни нарушители в момент на извършване на незаконна сеч в общински гори в землището на село Богданци, община Главиница, област Силистра, предава БТА. Служителите на дирекцията действали по сигнал за рязане с моторни триони в общински горски фонд на селото през нощните часове на 9 и 10 ноември.

Горските служители реагирали съвместно с полицията и се насочили към мястото по шума на моторните триони. Докато се придвижвали към мястото, проверяващите засекли три броя леки автомобила по пътя до гората. След светлинен сигнал горските инспектори, извършителите спират колите и успяват да се скрият в гората. В превозните средства инспекторите намират три пространствени кубически метра дървесина от вида цер. Автомобилите са задържани. При претърсването в гората инспекторите се натъкнали на пънове, рязани на около 1 метър височина.

Нарушителите се установяват. Случаят е изпратен на Прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Пострадал
    А какво се случи с проверката на разбитото и разграбено половин село ЦЕРовец? Къщите изтърбушени, виновни няма намерени? Къде сте, другари прокурори и следователи???
  • 2
    1
    Горски
    На метър височина дърва режат само индоевропеците в България
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари