Горя ресторант в София

0
Гъст дим се издигаше високо над заведението
Гъст дим се издигаше високо над заведението

Пожар пламна в столично заведение на булевард "Черни връх", съобщава NOVA.

Става въпрос за бившия ресторант "Кошарите".

Дълго време най-бурните купони на ВИП почитатели на чалгата се провеждаха именно в доста неугледното отвън заведение, където приживе запазено сепаре имаше покойният бос на ВИС Георги Илиев.

По-късно кръчмата смени няколко собственици, а отскоро се нарича "Траянини кошари". Преди това беше сръбски ресторант "Бест", когато неин собственик беше Евлоги Станоев-Голямата Бирма. В петък и събота оркестър свиреше популярни комшийски песни. Голямата Бирма обаче беше обвинен като тартор на организирана престъпна група за производство, съхранение и разпространение на цигари. Това доведе и до нова продажба на култовата кръчма, а новите събственици я прекръстиха и ремонтираха.

Пламъците днес са тръгнали от камината в момент, когато вътре са били само хора от персонала, които са се подготвяли за идването  на първите клиенти, научаваме от Traffic News. Много бързо се е запалил покривът на обновеното заведение. Изгорели са към 300-400 квадрата, а сигналът е подаден към 17:20 часа.

На място са пристигнали седем пожарни екипа, които към 19 часа успяха да потушат огъня. През цялото време полицията отбиваше движението още преди влизането от бул. "Черни връх" към улица "Елин връх" и буферния паркинг на ъгъла. 

Това доведе до огромни задръствания пo бул. "Чeрни връх , но в момента вече движението е нормално. В целия район обаче се носи тежка миризма на изгоряло и пушек. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари