Горещото време се завръща

0
През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност
През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност

Днес ще бъде предимно слънчево, главно над Източна България с временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали и прегърми

 Ще духа слаб север-североизточен вятър, в Източна България до умерен. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в крайните източни райони малко по-ниски. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна. Това съобщи за Агенция "Фокус" Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 28°. Температурата на морската вода е от 16 - 18° край Варна до 24° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност и на места в източните масиви ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста облачност. В четвъртък и петък вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб до умерен. Дневните температури слабо ще се понижат. През първия ден ще има и превалявания, на повече места в Източна България, в североизточните райони придружени с гръмотевици; през втория ден вероятност за превалявания има само на отделни места, главно в източната половина от страната и планините. В събота ще е почти без валежи, само в планините на Югозападна България в следобедните часове е възможно за кратко да превали. Вятърът ще бъде от източната четвърт, предимно слаб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари