Горещините се задържат

0
До 37 градуса в понеделник
До 37 градуса в понеделник

До 37 градуса в понеделник

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното и ще се понижава, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

До полунощ явленията ще затихнат и през останалата част от нощта ще бъде предимно ясно, вятърът ще отслабне в много райони и ще стихне. Утре ще бъде слънчево и горещо. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е слаб, по Черноморието до умерен. Преобладаващите максимални температури ще са между 32° и 37°, по Черноморието малко по-ниски, в София - около 33°.

По Черноморието ще е слънчево. Преди обяд ще духа до умерен североизточен вятър, след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 26°-29°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.

Във вторник времето ще бъде слънчево, вятърът ще е слаб до умерен от юг. Ще бъде много горещо с максимални температури между 37° и 42°.

В сряда вятърът ще се усили, сутринта ще е много топло с минимални температури в по-голямата част от страната между 20° и 25°. Ще бъде предимно слънчево, но след обяд и през нощта срещу четвъртък, с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт, температурите бързо и значително ще се понижат. Вятърът ще се ориентира от северозапад, от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони ще са временно интензивни, ще има и градушки. В Северозападна България дневните температури ще се понижат с 5-10 градуса, а в югоизточната част от страната ще са все още много високи - до 42°-43°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари