Гореща вълна и наводнения взеха нови жертви в Китай

0
тотици хиляди в Южен и Централен Китай вече са напуснали родните си места заради наводненията
тотици хиляди в Южен и Централен Китай вече са напуснали родните си места заради наводненията Снимка: Reuters / China

Стотици хиляди в Южен и Централен Китай вече са напуснали родните си места заради наводненията

Наводнения и екстремно високи температури взеха жертви в Източен Китай, след като летните жеги настъпиха по-рано от обичайното, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Рекордно високите температури - над 42 градуса по Целзий - бяха отчетени днес в провинция Чжъцзян, източно от Шанхай. Съседните крайбрежни провинции Цзянсу и Фуцзян също страдат от горещините, докато в провинции Хънан, Съчуан и Хейлунцзян много хора бяха хоспитализирани с топлинен удар. Все-още не е отчетен броят на смъртните случаи.

Голяма част от Китай беше обхваната и от наводнения. Трима души са загинали, а петима се смятат за изчезнали в съчуанския окръг Пингу, а в Североизточен Хейлунцзян е загинал един човек и осем са в неизвестност.

Експертите казват, че такива тежки метеорологични събития стават все по-чести заради изменението на климата. По-топлият въздух задържа повече вода, което води до повече внезапни порои.

Стотици хиляди в Южен и Централен Китай вече са напуснали родните си места заради наводненията. Наводненията утежняват допълнително икономическата ситуация, влошена отчасти в резултат на строгата политика за "нулев ковид", която ограничава пътуванията и прекъсва веригите за доставки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари