Горан Брегович "подлуди" русенци

0

5000 души изпълниха зала Булстрад Арена в неделната вечер за дългоочаквания концерт на балканската звезда Горан Брегович и неговия оркестър за сватби и погребения.

Преди появата на музикантите от Сърбия публиката подгряха момчетата от родната група Попокатепетъл, които традиционно дадоха всичко от себе си в името на купона и добрата музика, пише Арена Медиа

Попокатепетъл наскоро включиха и брас секция, което им позволи да се разгърнат в експериментирането с различни жанрове – поп, суинг, етно, джаз-рок и други.

Балканската звезда и неговият Оркестър за сватби и погребения свирят в Русе по покана на Loud Concerts.

В началото на концерта на Брегович двама тромпетисти излязоха от двете страни на публиката, засвириха и предизвикаха бурни аплодисменти.

Горан поздрави на чист английски език и седна до своите хора на сцената, като помощник за текстовете на песните му служеше мобилния телефон.

Без традиционната чаша в ръка, но с подкрепата на барабаниста в групата, започнаха да се редят едно след друго парчета от новият му албум "Champagne For Gypsies".

Музикантите не изневериха и на старите класики, познати от филмовата музика на Горан Брегович, особено от „Ъндърграунд“.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари