Google става мобилен оператор

0
Google иска да се превърне в т.нар. виртуален мобилен оператор
Google иска да се превърне в т.нар. виртуален мобилен оператор

Google не спира да ни изненадва със своите интересни продукти и услуги, като нейните инженери постоянно работят над нови иновативни решения, които да улеснят ежедневието ни. Последните данни в интернет ни разкриват детайли за още една атрактивна идея, която компанията планира да превърне в реалност. Въпросният проект носи кодовото име „Nova“, а екипа, който го разработва се ръководи от Ник Фокс, съобщава digital.bg.

Oказва се, че новата услуга на Google ще ѝ позволи да продава планове с мобилен интернет и да управлява техните разговори и трафик в 3G мрежите. По този начин компанията искат да се превърне в т.нар. виртуален мобилен оператор или MVNO, като така намери още един източник за приходи. Според непотвърдени данни проектът Nova ще стане реалност до края на настоящата година и определено можем да го определим като една от най-интересните идеи на Google досега.

Интернет гигантът е започнала да тества подобна безжична мрежа в своята главна квартира още през 2013г. и по всичко личи, че сме все по-близо до официалната ѝ премиера. Google възнамеряват да сключат сделки с всички водещи мобилни оператори, за да могат да започнат да предлагат на потребителите новата си услуга. Ще е интересно да видим дали Nova няма да доведе до намаляване на цените за достъп до мобилен интернет в глобален мащаб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари