Google ще оставя повече пари в джоба на разработчиците

0
Намалявайки своя дял, Google изчислява, че 99% от разработчиците ще получават повече средства от продажбите в магазина
Намалявайки своя дял, Google изчислява, че 99% от разработчиците ще получават повече средства от продажбите в магазина

Google намалява дела от приходите на разработчиците на приложения, който прибира за себе си, съобщава The Wall Street Journal

 Така компанията зад най-популярната мобилна операционна система се присъединява към Apple, които вече предприеха този ход, уточнява Money.bg

Google ще намали таксата, която събира, от 30% на 15% за първия $1 млн., който разработчиците спечелят от продажбата на приложения в магазина Google Play. Намалението на таксата ще влезе в сила от юли.

Apple пък намали таксата от 30% на 15% за всички разработчици, които генерират под $1 млн. годишно.

Намалявайки своя дял, Google изчислява, че 99% от разработчиците ще получават повече средства от продажбите в магазина.

Ако мярката беше предприета през миналата година, приходите на Google по това перо щяха да намалеят с около $585 млн. от общо $11,6 млрд., според Sensor Tower. Компанията собственик Alphabet отчете $182,53 млрд. приходи за 2020 г., основно от реклами.

През 2020 г. продажбите на приложения през Play Store достигат около $38,6 млрд., докато App Store на Apple е генерирала приходи от $72,3 млрд. Общите приходи растат с 30% през годината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук