Google отваря офис в България

0
На 10 март вече е била регистрирана фирма “Гугъл България”, като началният й капитал е в размер на 100 хил. лв
На 10 март вече е била регистрирана фирма “Гугъл България”, като началният й капитал е в размер на 100 хил. лв

Американският технологичен гигант Google отваря първия си офис в България. На 10 март вече е била регистрирана фирма “Гугъл България”, като началният й капитал е в размер на 100 хил. лв. Управител на компанията ще бъде британецът Греъм Лоу. 

Адресът на централния офис на фирмата е на бул. ”Цар Освободител” в самия център на столицата. Там е разположено бюрото на адвокатска кантора, която е поела правното обслужване на фирмата. Към момента у нас не е имало седалище на Google, а само екип от няколко души, а основната дейност на компанията за Европа минава през други държави – Полша, Швейцария, Германия, Великобритания и др., предаде в. „Преса“.

Наблюдатели предполагат, че е възможно американският гигант да се подготвя за участие в бъдещия Sofia Tech Park, който се изгражда на „Цариградско шосе“. „Надяваме се да има новини около Google, но все още е рано“, коментира изпълнителният директор на Sofia Tech Park Елица Панайотова.По нейните думи американската компания подпомага и съветва голяма част от технологичните старт-ъпи у нас. Голяма част от тях ще се намират в бъдещия български технологичен център, както и представители на университети, БАН, бизнес сдружения и други.

Миналата година Google създаде фонд със $ 100 млн. за инвестиции в технологични предприятия в Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари