Гонзо: Работим добре, но хората не го знаят

0
Гонзо: Работим добре, но хората не го знаят
Гонзо: Работим добре, но хората не го знаят Снимка: БГНЕС / Архив

Ще представим нещо, което не е правено в България

Техническият директор на България Георги Иванов похвали работата на Илиан Илиев и щаба му в мачовете срещу Унгария (2:2) и Сърбия (2:2). Гонзо е категоричен, че тимът ни има голям потенциал, но някои хора не го виждат. Иванов допълни, че в БФС се работи добре, но хората не го знаят, защото гледат само резултатите и допълни, че на 8 декември футболният съюз ще представи нещо, което не е правено в България, пише sportal.bg.

“Поздравявам треньорския екип за начина, по който подреди отбора в двата мача. Показахме потенциал, различно лице. От една година повтарям, че този отбор има потенциал, някои хора не го виждат.

Поставихме една основа, някои хора не я виждат. В този цикъл, в който играхме, видяхме Сърбия и Унгария какви отбори имат. За тази една година беше много трудно, но Илиан Илиев и треньорският екип показаха как трябва да се играе.

Промениха схемата. Българските отбори играят в система с четирима защитника и при предишния треньор трябваше да си променят цялото мислене за три дни. Илиан намери правилния начин да подреди отбора и то се вижда от резултатите.

Когато един треньор няма резултати, винаги грешката е в ръководството, че го е назначило. Не бягаме от отговорност. Не казваме, че Кръстаич е виновен. Сега показваме едно постоянство.

Нашите футболисти издържаха не само физически, но и ментално срещу два много сериозни отбора.

При тегленето на жребия всички мислехме, че Сърбия и Унгария не са Франция и Италия, но пък имат футболисти на ниво Франция и Италия.

Потенциалът на играчите е по-голям от това, което имаме като точки и класиране”, каза Гонзо след днешното равенство срещу Сърбия в Лесковац.

“Поканен съм от Боби Михайлов да работя във футболния съюз. Опитвам се да работя така, че не само мъжкия отбор, но и всички други гарнитури да се развият. Трябва да работим с ДЮШ. Затова говорим за единна методика. След 10 дни ще представим учебник или както искате го наричайте. На 8 декември ще представим нещо, което не се е правило в България. То е препоръчително за клубовете, не е задължително. Много е трудно да накараш частни фирми да го спазват, защото клубовете са такива. Не можеш да им го наложиш”, разясни техническият директор на “трикольорите”, след което отново коментира безредиците в София от преди три дни.

“Казвам, че ние работим добре, но много хора не го знаят, защото гледат само резултатите. Ако питате мен, винаги съм си тръгвал сам. И сега не ми е проблем да си подам оставката.

Ние желаем феновете на стадиона, но не желаем такива агресивни фенове. Гледаме европейски мачове, такива неща са недопустими.

Има доста примери, в които при такива безредици загиват хора. Говорихме с УЕФА и те подкрепиха решението. Ако бяха на стадиона, можеше да се случи нещо много, много по-лошо. Виждаме политически скандали - гледаме една партия иска оставки на хора от друга. Футболът не е бойна арена”, завърши легендата на Левски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Казанската афера
    Тъпанари!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари