Голямото разкопаване 2015

0
Русе ще има и нова спортна зала, която се очаква да бъде открита на Гергьовден
Русе ще има и нова спортна зала, която се очаква да бъде открита на Гергьовден Снимка: НИКОЛАЙ КАЛАМОВ

Голямо разкопаване чака големите, пък и малките градове в България през тази година. Причината са предстоящите избори за кметове и ударното усвояване на последните европари от стария програмен период.

Нови улици, канализация, площади, детски градини и фитнеси на открито - това са обектите, по които ще познаете, че в един град предстоят избори. Кой, къде и защо ще копае тази година вижте в информациите, които събраха кореспондентите на „Труд".

РУСЕ

Европейски булевард „Тутракан"

И Русе стана строителна площадка. Ако всички проекти приключат успешно, жителите на "малката Виена" ще имат нов градски център за списъка на ЮНЕСКО, спортна зала с 5100 места, европейски бул. "Тутракан", разширени трасета за градския транспорт и рекултивирано сметище за битови отпадъци.

Мащабна реконструкция свързва новия със стария център на Русе. Проектът се финансира с 5,4 млн. лв. европари. Макар че снегът бави работата по 2,3-километровата отсечка на бул. "Тутракан", с реконструкцията му ще се разтовари автотрафикът около Дунав мост и източната промишлена зона.

Градът ще има и нова спортна зала, която се очаква да бъде открита на Гергьовден. Там вече е предвиден спектакъл на Lord of the Dance.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари