Голям пожар край Атина

0
Пожарът е започнал от подстанция на гръцкия енергиен системен оператор.
Пожарът е започнал от подстанция на гръцкия енергиен системен оператор. Снимка: АНА-МПА

Голям пожар бушува край атинското предградие Ано Глифада

Това съобщиха гръцки медии, цитирани от БТА

Пожарът, както съобщи пред телевизия Скай кметът на Глифада Йоргос Папаниколау, е започнал от подстанция на гръцкия енергиен системен оператор.

Засега пожарът е обхванал терени със сухи треви и ниска растителност, но се е разпространил към местности, където няма достъп на наземни средства и гасенето се извършва от въздуха.

На място действат 72 пожарникари с 20 пожарни коли, 6 самолета „Канадеър“ и 2 хеликоптера.

Кметът на община Вари-Вула-Вулягмени Константелос Григорис е поискал да бъде превантивно евакуирано селището Панорама в общината. Според пожарните служби засега няма пряка опасност за жилищни постройки, но в района духат силни ветрове, които достигат, по данни, цитирани от АНА-МПА, до осма степен по скалата на Бофорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари