Големи фабрики заливат България с кокаин-менте

3
Mетамфетамините се пробутват за кокаин на солената цена от 120 до 140 лева за грам
Mетамфетамините се пробутват за кокаин на солената цена от 120 до 140 лева за грам

България е залята от менте-метамфетамини, познати повече като пико.

Четири са големите фабрики, в които се произвеждат метамфетамини у нас, които се пробутват за кокаин на солената цена от 120 до 140 лева за грам, разкриха антимафиоти с изричната уговорка да спестим имената и местоработата им, предаде BIG5.

Амфетамините и метамфетамините са стимуланти, което означава, че възбуждат централната нервна система. Хората, които употребяват големи количества такива стимуланти за по-дълъг период от време, могат да развият амфетаминова психоза – психично разстройство, което наподобява параноидната шизофрения.

При употребата на амфетамини и метамфетамини много бързо се развива толеранс (необходимост от повишаване на количеството за получаване на един и същ ефект).

В службите разполагат с информацията, че две от фабриките за производство на пико се намират в областен град в Североизточна България, а другите два нелегални цеха за метамфетамини са в северозападната част на страната, като конкретиката за местонахождението им умишлено не се споменава.

Отделно от това разпространителите на „кокаина“ го продават не на кантарен грам, а с няколко десети надолу – около 0,8 грама за доза.

Извън четирите големи наркофабрики, съществуват още няколко малки производители, които разработват 3-4 цеха в други точки на страната.

Първите такива манифактури за дрога се появяват в Чехословакия през 80-те години на 20-и век, но в последствие са били изнесени в Арабския свят.

Активната съставка на опиата е ефедрин, у нас аналогичният продукт е познат под името каптагон.

Съществуват два вида ефедрин – с ляво и с дясно въртене на атома. Първият вид е естественият вид, който се използва във фармацевтиката за направата на лекарства. Вторият вид е изкуственият, който е по-евтин и може да се добива в малки лаборатории от неспециалисти.

Той обаче е много по-опасен заради нестабилната си формула. Използва се за забъркването на улична дрога, но употребата му води до необратими за здравето последствия – влияние върху вегетативната нервна система, съпроводено с треперене на ръцете, тремори, обилно изпотяване, ускоряване на сърдечния пулс, замаяност, чувства на силни вътрешни вълнения. Възможно е да се наблюдава и рязка загуба на апетит, която може да предизвика главоболия или повишено кръвно налягане. Хората, които страдат от нарушения на функциите на щитовидната жлеза или сърдечно-съдовата система задължително трябва да избягват използването му, което може да става чрез приемането на таблетки, чрез смъркане, пушене или венозно.

Пикото, произведено в България, е заляло цялата страна, като в момента битката между наркобосовете е за това кой да овладее бързо разширяващият се пазар за тази евтина за производителите дрога.

Антимафиотите са категорични, че синтетиката се пробутва като кокаин, защото у нас отдавна не е влизала голяма пратка от белия прах и има осезаем глад за качествена стока. Иначе през страната ни преминават огромни количества кока, но те са транзит за Европа.

На преносителите се плаща само и единствено с дрога – обикновено около 5% от цялото трафикирано количество се дава като отплата на смелчагата. Другият вариант за заплащане е определено количество хероин да се даде като заплащане на кокаиновия трафикант.

В момента едни от най-големите производители на метамфетамини са Китай, бившите кавказки републики от СССР.

Обнадеждаващо е, че българските спецслужби са пределно наясно с това кой, къде и какво произвежда и се опитват да се противопоставят, категорични са спецченгетата пред BIG5.BG. За съжаление обаче тенденцията е да се появяват все повече малки производители на метамфетамини, които все по-успешно изместват останалите видове наркотици. Феновете им обаче трябва да са много внимателни, защото една година редовно пушене на такъв тип наркотици разрушава тотално организма.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари