Гмуркач преплува 8 километра, подгонен от тигрова акула

0
Не мога да повярвам, че някой може да го направи
Не мога да повярвам, че някой може да го направи

Гмуркач, който се оказал съвсем сам край бреговете на Австралия, след като лодката му била отнесена от силни течения, разказа, че трябвало да плува 4 мили до сушата, преследван от голяма тигрова акула.

Джон Крейг се гмуркал край бреговете на щата Западна Австралия в петък, когато лодката му била отнесена заради проблеми с двигателя.

За момент си потопих главата във водата, за да проверя дали съм на същото място и видях огромна 4-метрова тигрова акула, която ме приближаваше на една ръка разстояние”, каза Крейг за комерсиалния телевизионен канал „Чанъл найн”.

Безспорно беше най-голямата тигрова акула, с която съм бил в близост докато съм работил като инструктор по гмуркане повече от 10 години”, посочи Крейг.

Той каза, че пясъчна акула също го приближила във водите до залива Шарк, докато вземал решение, че ще плува до брега.

Трябва да призная, че в този момент си мислех, че с мен е свършено – на четири морски мили в морето с огромна тигрова акула, която ме следва. Мислех си, че така ще си умра”, каза Крейг.

Той си спомня, че акулата ту изчезвала, ту отново се появявала и не се отделяла от плавниците му.

Крейг държал харпуна си насочен зад себе си, започвайки да плува, крепен „само от издържливостта си” и постепенно акулата го изоставила.

По-късно Крейг бил забелязан от спасители на отдалечен плаж.

Ръководителят на спасителите доброволци в залива Шарк Грег Ридли каза за в. „Пърт съндей”, че историята е наистина невероятна.

Той е плувал поне 5 мили във води, пълни с акули… Не мога да повярвам, че някой може да го направи. Това е такова неимоверно усилие, направено в рамките много кратко време”.

Тази година акули нападаха 14 пъти край обширните брегове на Австралия, а 17-годишно момиче беше убито пред очите на родителите си в Западна Австралия.

Според експерти инцидентите се увеличават, защото водните спортове стават все по-популярни, а хищните риби се преместват по-близо до брега, но случаите с фатален изход са рядкост. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари