Глобяват граждани, върху чиито имот незаконно се изсипват строителни отпадъци

0
Интересното в случая е, че незаконното сметище е върху частни имоти, които още не са регистрирани – нямат точни адреси
Интересното в случая е, че незаконното сметище е върху частни имоти, които още не са регистрирани – нямат точни адреси Видео: Gospodari.com

В депото за строителни отпадъци „Враждебна“ се изхвърлят тонове пластмаса и други боклуци

По-късно част от показаните от нас отпадъци бяха разчистени, но получихме много сигнали за други незаконни сметища. Сред тях и това в квартал „Малинова долина“ в столицата, където се изхвърлят строителни отпадъци, алармират от Gospodari.com.

Интересното в случая е, че незаконното сметище е върху частни имоти, които още не са регистрирани – нямат точни адреси. Собствениците от години плащат данъци за тях и чакат регистрация на имотите си, но вместо такава, получават честитка от Столичния инспекторат – ще бъдат глобени, ако не разчистят отпадъците от имотите си. Отивайки на място, те попадат на шокираща гледка – тонове строителни отпадъци се изсипват от камиони. Подават сигнал в Столичния инспекторат, където обещават проверка и разчистване на терена, но това така и не се случва на практика.

Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт отидоха и в Столичния инспекторат – район „Студентски“, за да чуят каква е позицията на служителите там. Посрещнати от инсп. Стоян Казълджиев, който в момента замества инспектора, отговарящ за района, те така и не получават удовлетворителен отговор – а само признание, че нарушение се вижда и на снимките, които екипът предоставя.

Ние ще се обърнем и към пресслужбата на Столичния инспекторат с надежда някой да поеме отговорност за поредното незаконно сметище, а вие ни сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари