Глоба от 200 до 500 лева за пиратки и бомбички в Русе

7
Това предвижда наредбата за спазване на обществения ред
Това предвижда наредбата за спазване на обществения ред

Това предвижда наредбата за спазване на обществения ред

Глоба от 200 лв. до 500 лв. ще отнесат русенци, които хвърлят пиратки или бомбички по време на новогодишните празници. Забраната за използването на пиротехниката е регламентирана от Наредба №4, в която са указани условията и реда за поддържане и осигуряване на обществения ред, за провеждане на масови обществени прояви, опазване общественото и личното имущество и чистотата, припомни вестник БРЯГ.

Община Русе забранява хвърлянето на ракети, бомбички и други взривоопасни материали, които биха застрашили живота и здравето на други граждани. Наредбата важи и за празници и провеждане на масови обществени прояви. Внасянето, продажбата и употребата на алкохолни и спиртни напитки пък на места, където се провеждат масови прояви, се наказва с глоба от 100 до 500 лева.

В масовите обществени прояви не могат да участват граждани, които носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети; са в очевидно пияно състояние или са маскирани с цел да се затрудни тяхното разпознаване, гласят още разпоредбите на Наредба №4.

Предстоящата новогодишна нощ ще събере на площада стотици русенци, които трябва да се съобразят със заповедта на кмета, ако искат да не се помрачи празника им. Концертът под наслов „Да посрещнем заедно Новата 2023 година“ започва в 22:00 часа, а мястото по традиция е площад „Свобода“, пред сградата на Общината.

За празничното настроение на русенци ще се погрижат музикантите от популярната русенска рок група „Сода Акустик“, а специални гости в новогодишната нощ ще бъдат поп дивата Поли Генова и музикантите от нейната група. Концертното им участие започва в 23:15 ч.

Малко преди полунощ кметът Пенчо Милков ще отправи своите благопожелания, а събралите се на градския площад ще могат да чуят новогодишното поздравление на президента Румен Радев и да се насладят на празничната заря. Водещ на програмата ще бъде Десислава Николова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    7
    Питане???
    А защо ги рекламират и продават дори във веригите - примерно виж брошурата на "Кауфланд" стр.32 и 33 от тази седмица? Ами забранете продажбата и тогава глобявайте. Ти ли го измисли това недомислие бай Пенчо? Но то и мисленето ти е толкова...
  • 3
    6
    Stanko
    Къде е удоволствието от трескането на тия китайски "забавления"? Дори като дете не съм изпитвал наслада от шума на подобна измишльотина на "човешкия гений". Адмирации за заповедта, но ако има и малко повече контрол - ще изпитам благавина в душата си.
  • 0
    5
    До 3
    Щом ти е писнало,бегом към Русия,рая на света...
  • 1
    4
    XMAN
    Резип-е, бахти простото парче си!
  • -10
    3
    Резип
    Глоби, глоби и после предателят румен радеф през 2023 година пак еднолично да сключи сделка пак за 3 000 000 000 лева........ Импийчмънт и следващият да се появи на хоризонта, писна ни от предатели и продажници! И от американската агресия в Европа ни писна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари