Гледка от училище в Русе, която меко казано „спира дъха“

43
Това е дворът с игрищата по футбол и баскетбол на едно от най-елитните училища в Русе
Това е дворът с игрищата по футбол и баскетбол на едно от най-елитните училища в Русе

Това е дворът с игрищата по футбол и баскетбол на едно от най-елитните училища в Русе

Снимки отразяват потресаваща ситуация, за която родители са сигнализирали Русе Медиа.

Там се обучават изключително много деца, а видът на терена поражда у родители въпроси: „Това ли е мястото където се провеждат часовете по физкултура? Това нормална гледка ли е?“.

Въпреки че има време до началото на първия учебен звънец, притесненията са напълно логични. Ясно е, че има конкурс за нов директор, и то не само в това русенско училище, но би трябвало много отдавна да се вземат мерки. В това състояние са и трите спортни игрища в двора на СУ „Васил Левски“.

По информация от децата, които бяха на терените, никога досега тези пространства не са били почиствани. Освен традиционните боклуци и треви, някои от които достигат височина до кръста, има и изникнали дървета от пукнатините на терена.

Децата споделиха, че това е мястото, където се провеждат часовете им по физкултура и че всъщност играят и ползват само един терен – този, който е с изкуствената настилка. Останалите игрища никога не са почиствани и не са се използвали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    27
    До всички недоволни
    Къде сте сега след 15.09 отново да коментирате? Май нещо Ви няма продажници такива! Ниско било образованието... Има училища в Русе, които изобщо не се посещават от ученици. В това училище се държи на присъствие и се учи, но някоя недоволна майка, на която не са удовлетворени претенции пак се обажда. Може би, защото не са избърсали сополчетата на детето ѝ. Възпитанието започва от вкъщо. Няма как да получиш добро образование, когато си невъзпитан. Няма как да се случи и когато няма подкрепа за учителите от родителите, защото те си мислят, че училището е забавачница, в която изпращат децата си, за да ги гледа и възпитава някой друг вместо тях, а те през това време да ходят по кафенца и молчета...
  • -1
    26
    Виргиния йорданова
    Много претенциозни са към родителите и децата ,а пък гледката е отчайваща.ужасни условия и ниско образование.
  • 3
    25
    of 24
    По принцип си прав. Всичко е в нашите ръце и трябва да избираме внимателно хората, чиито заплати плащаме чрез данъците си. От един съвестен гражданин се изисква да си плаща данъците, да внимава за кого гласува и да спазва законите и правилата. А тези на които плащаме да си вършат работата! Пък ленинските съботници ги забрави! Да си чул някъде в ЕС да има такова чудо?
  • -8
    24
    Косача
    Някой да каже нещо лошо за ленинските съботници. Тогава нямаше трева до кръста! Както искате я наречете сега тази инициатива. Всичко е в нашите ръце!
  • 6
    23
    До 4
    Ако можеше така да се актуализира училищен бюджет, щеше да бъде прекрасно... Общината ти дава бюджет за цялата година, но това, че инфлацията го е стопила до края на годината, тях не ги интересува... Ей всеки взе да разбира от управление на бюджет... Това да не е бюджета вкъщи...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари