Главният прокурор е на посещение в Турция

1
Иван Гешев ще се срещне с министъра на вътрешните работи и министъра на правосъдието на Турция
Иван Гешев ще се срещне с министъра на вътрешните работи и министъра на правосъдието на Турция Снимка: БТА

Иван Гешев ще се срещне с министъра на вътрешните работи и министъра на правосъдието на Турция

Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в Турция, в рамките на което ще обсъди с официални представители от правоохранителните органи противодействието на нелегалната миграция и тероризма, съобщиха от прокуратурата.

Предвижда се в Анкара главният прокурор да се срещне с министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и министъра на правосъдието Бекир Боздаг. При разговорите с представители на турската прокуратура ще бъдат обсъдени наказателноправни въпроси от взаимен интерес и борбата с тероризма, както и общите усилия по противодействие на засиления миграционен натиск в региона и пресичане дейността на трансграничните канали за този вид престъпност.

На 9 декември 2022 година президентът Румен Радев се срещна в Истанбул с турския си колега Реджеп Ердоган. Те обсъдиха редица въпроси, включително сътрудничеството в областите на икономиката, енергетиката, миграцията и сигурността, транспортната свързаност между двете държави. По време на срещата беше подчертано, че двете държави ще разширят партньорството си за охраната на общата граница с цел ефективно противодействие на нелегалната миграция и трафика на хора, борбата с тероризма и организираната престъпност, беше подчертано още по време на срещата.

В средата на декември миналата година, като продължение на срещата между двамата президенти, се проведе разговор между вътрешните министри на двете държави, където бяха обсъдени съвместни дейности в борбата с миграцията. На 5 януари министър Иван Демерджиев съобщи, че МВР подготвя мащабна акция срещу трафика на мигранти, съвместно с Турция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари