Гласуваме за нови кметове и общински съветници

2
Днес ще гласуваме само с хартиени бюлетини
Днес ще гласуваме само с хартиени бюлетини Снимка: БГНЕС

Днес ще гласуваме само с хартиени бюлетини

България избира нови кметове и общински съветници в неделя. Изборният ден започна точно в 07:00 часа. След скандал с машинния вот, в петък, ЦИК реши - на местните избори днес ще гласуваме само с хартиени бюлетини, припомня NOVA. Повече за решението на комисията може да прочетете .

По данни на ЦИК 58 партии и 9 коалиции ще участват в местния вот. Секциите в цялата страна са над 11 000. А над 6 милиона българи имат право на глас.

Над 30 хиляди са кандидатите за общински съветници, около 1360 са кандидатите за кметове на община, около 400 са кандидатите за кметове на район, които ще участват в предстоящите местни избори. 6600 са кандидатите за кметове на кметства.

Избирател с постоянен и настоящ адрес в различни населени места може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес. Услугата е достъпна и чрез електронно заявление през интернет страницата на ГРАО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари