Гласували са едва 25% от избирателите в Русенско

1
Спада избирателната активност в Русенско
Спада избирателната активност в Русенско

Спада избирателната активност в Русенско

25,28 % е избирателната активност в Русенска област към 16 часа, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Милена Хинкова. Това е с около 3 процента по-малко от активността на първия тур за президентските избори, когато гласувалите бяха 28,25 %. Прогнозите на РИК - Русе са, че ще гласуват около 30 %.

Най-висока към 16:00 часа отново е активността в община Ценово – 35,07 %, а най-ниска – в община Ветово с 15,60 %. В община Русе активността е била 26,47 %, докато на 14 ноември по същото време за президент са гласували 29,27%, предаде Русе Медиа

В община Борово своя вот са упражнили 22,63 % от имащите право на глас, Бяла – 25,89%, Две могили – 20,09%, Иваново – 29,29%, Сливо поле – 17,2%.

Няма проблеми с машините, съобщи Милена Хинкова, но има два случая с непредадени разписки след вота. Единия избирател е скъсал разписката, защото не е харесал резултата, а другият е отказал да я пусне в кутията и си я взел със себе си.

Към РИК е подаден е сигнал за кмет на населено място, който се е намирал в близост до секцията. Няма оплаквания да е агитирал, но от РИК са го помолили да се отдалечи, за да няма съмнения.

Продължават оплаквания от гласоподаватели, които са искали да гласуват по настоящ адрес, но не са ги допуснали, тъй като не са заявили това желание предварително.

Има и няколко сигнала за избиратели, които са били заличени от избирателните списъци по постоянен адрес, тъй като се водели на лечение в болница и са били вписани там за гласуване. Те са настоявали да упражнят правото си на вот в секциите си, но това не е било възможно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари