Гинка Маринова: Някой е заблудил премиера

2
От фирмата-изпълнител отхвърлиха обвиненията на Кирил Петков за скъпите ремонти
От фирмата-изпълнител отхвърлиха обвиненията на Кирил Петков за скъпите ремонти Снимка: БНР

От фирмата-изпълнител отхвърлиха обвиненията на Кирил Петков за скъпите ремонти

Цитираните от премиера Кирил Петков водосточна тръба за 1 милион лева и 3 стълба за 2 милиона лева са от ремонта на пътя Асеновград – Кърджали. Днес от фирмата – изпълнител „Европейски пътища“ отхвърлиха обвиненията за скъпите ремонти, съобщи БНР.

В интервю за Радио Пловдив директорът на компанията Гинка Маринова заяви, че са изненадани от констатациите в доклада. Според нея никъде в ремонта не са подменяни водосточни тръби и електрически стълбове. Тя обясни, че в проекта по принцип са били предвидени 1 милион лева, ако при ремонта се наложи аварийна смяна на ВиК-инфраструктура.

Тъй като средствата не са използвани, а пътят вече е в експлоатация, средствата са по сметка в АПИ, обясни Маринова. Тя заяви, че не са подменяни и ел. стълбове, като добави, че това може да се провери и през енергийното дружество. Парите не са пипани, те са само заложени евентуално, ако възникне нещо да има предвидена стойност. Защото ако възникне нещо, то трябва да бъде платено.

„Не сме правили водопровод, не сме подменяли стълбове. Някой е заблудил премиера“, коментира тя и добави, че цитираната от премиера комисия не е проверявала на място изпълненото строителство.

До момента за приключилия ремонт "Европейски пътища" не е получила заплащане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари