Гимназията по облекло отбелязва 120-годишнината си с туристически поход

0
Походът тръгва от Природен парк „Русенски Лом” до „Средновековен град Червен“
Походът тръгва от Природен парк „Русенски Лом” до „Средновековен град Червен“

На 18 юни 2016 г. модното училище на Русе организира туристически поход под надслов „120 успешни години Професионална гимназия „Недка Иван Лазарова” – Русе”.

Събитието се реализира в рамките на спечелен проект на училището по Програма „Русе – Европейски град на спорта 2016” с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух”.

Инициативата предвижда пешеходен поход в Природен парк „Русенски Лом” - от с. Табачка до археологически резерват „Средновековен град Червен“ покрай река Лом, съчетан с провеждането на приложни спортни игри. Над 250 ученици, включително деца със специални образователни потребности, ще имат възможност да се запознаят с природните и исторически забележителности в региона чрез преживяване и спортни изяви.

Всеки клас по време на похода ще бъде с развято българско знаме -  дело на възпитаници на гимназията с идеята да се съхраняват традициите на българската духовност и култура, както и да се популяризират символите на българската държавност.

Походът има за цел се постави акцент върху важността на физическата активност на децата навън сред природата, както и да стимулира интереса на учениците към културно-историческото  ни наследство.

Спортните инициативи в рамките на проекта ще включват състезателни игри на открито между отбори, излъчени от класовете; построяване на биваци от подръчни средства – колиба, навес и др.; приложни игри с пренасяне и преодоляване на препятствия; откриване на предмети с използване на схема, карта и компас; игри с топки и федербал; състезание с хвърчила. На победителите от игрите ще бъдат връчени награди, а на най-активния участник сред учениците - приз „Спортист на ПГО”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари