Гилдията на сценаристите излиза на протест

1
Сценаристите искат промени в Закона за авторското право
Сценаристите искат промени в Закона за авторското право

Сценаристите искат промени в Закона за авторското право

Гилдията на българските сценаристи излиза на протест пред Народното събрание. Основното им искане е да получават заплащане при многократно излъчване на сериал или филм с тяхно авторство, съобщи bTV.

Това засяга промени в Закона за авторското право, които трябва да се гласуват в близките седмици.

От бранша казват, че Авторите винаги са в слаба позиция при преговорите, затова са нужни колективни договори. Няма как културата и филмовата индустрия да се развиват, ако държавата стои встрани и защитава бизнес интереси“.

Протестът е и в подкрепа на започналите през май демонстрации на Гилдията на американските сценаристи. Вече втори месец, американските автори протестират за по-високи възнаграждения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    12345
    Страхотен проблем. Вярно. Държавата не се развива културно. Всичко друго да чака. Бързо ги оправяйте тези момчета, че ще затъпеем още повече.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари