Гешев пере най-добре

0
Невинен дори при доказване на вина - това е основният принцип на работа на прокуратурата, когато става дума за Бойко Борисов и кръга около него
Невинен дори при доказване на вина - това е основният принцип на работа на прокуратурата, когато става дума за Бойко Борисов и кръга около него Видео: Вестник Сега

Невинен дори при доказване на вина - това е основният принцип на работа на прокуратурата, когато става дума за Бойко Борисов и кръга около него. 

Даже когато рекетирани от властта бизнесмени проговарят пред парламентарна комисия, реакцията е, че това са просто твърдения. И повече от седмица по-късно прокуратурата се сеща да поиска показания, макар че материалите веднага стигнаха до тях, пише вестник СЕГА.

Прокуратурата не иска да разкрие коя е Мата Хари и от къде са пачките евро и кюлчетата злато в премиерската спалня вече почти година. Гешев постоянно обяснява и в България, и в европейските институции как "проверява" снимките , а Борисов – как знае коя е "прекрасната госпожа", но реални разкрития не следват. 

Независимо кой е главен прокурор, вече десетилетие подходът на прокуратурата е "ни чул, ни видял" и спрямо записите с гласа на Бойко Борисов. Независимо дали са разговори за удар срещу неудобни или за подкрепа на "наши" бизнесмени.

Главният прокурор години наред си затваря очите за къщата на Борисов в Барселона, за която в Испания се води разследване за пране на пари. За зависимостите на Горанов, за твърденията на Васил Божков, че всеки месец е плащал отчисления на премиера и на финансовия министър... За къщата – палат на шефа на правителствения пресцентър при Борисов...

Прокурорски действия липсват, но заканителните думи са много. Гешев хвърля цялата прокурорска мощ не да разкрие истината за връзките бизнес-власт.

И да защити специализираните органи бухалки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Всяка жена си мечтае за размер... който няма значение!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари