Германски кораб с мигранти получи разрешение да влезе в италианско пристанище

1
Рим иска след Коледа да наложи нови правила за корабите, които спасяват мигранти
Рим иска след Коледа да наложи нови правила за корабите, които спасяват мигранти Снимка: АП, архив

Рим иска след Коледа да наложи нови правила за корабите, които спасяват мигранти

Италианските власти са позволили на кораб на германската хуманитарна организация "Мишън лайфлайн" ("Мissiоn Lifeline") с почти 30 спасени мигранти на борда да влезе в италианско пристанище, предаде ДПА, позовавайки се на съобщение на организацията.

На кораба на организацията "Райз абав" ("Rise Above") е било разрешено да откара хората в градчето Джоя Тауро, Южна Италия. Определянето на пристанището е станало "изненадващо бързо", предава БТА. Екипажът е потеглил към Калабрия. Тази сутринта корабът се е намирал на изток от Малта.

Преди няколко дни плавателният съд достигна зоната в централната част на Средиземно море, където хуманитарни организации редовно помагат на бедстващи мигранти. В петък доброволците помогнаха за спасяването на повече от 60 души, които след това бяха прехвърлени на кораб на германската организация "Си Ай" (Sea Еуе). В събота при друга операция екипажът взе на борда си 27 мигранти от Сирия.

Мигрантите най-често тръгват от северноафриканските брегове, към Италия, за да стигнат до ЕС, но в морето често изпадат в бедствено положението. Крайнодясното правителство на Италия иска да ограничи притока на мигранти и критикува мисиите на неправителствените организации.

Рим иска след Коледа да наложи нови правила, според които екипажите трябва да свалят спасените хора на брега още след първата си спасителна акция, съобщи днес вестник "Република". Рим не иска повече да приема кораби на организации, които не се съобразяват с тези правила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    русенец
    А защо германските "спасители" не акостират в немски пристанища? То все едно да си каниш гостите в комшията, че е по на далавера. Аман от криворазбран хуманизъм!
  • 5
    1
    ники
    Да им ги препратим всичките талибани щом толкова ги искат
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари