Германски билборд в Кабул: Напускате Афганистан? Добре ли си помислихте?

0
Целта не е възпиране!
Целта не е възпиране!

Германия е започнала информационна кампания в Афганистан, която призовава жителите на страната да помислят внимателно, преди да поемат по опасния път към убежище в Европа, съобщи германското външно министерство.

Целта не е възпиране, а хората да обмислят нещата,“ заяви говорител на институцията, пише Пик

Билборди с лозунги на местните езици дари и пушту, като например „Напускате Афганистан? Сигурни ли сте?“ и „Напускате Афганистан? Добре ли помислихте?“, са били разположени на ключови места в столицата Кабул, както и в северния град Мазар-и-Шариф и западния Херат.

Външното министерство на Германия използва и социалните мрежи в кампанията, в това число Фейсбук и Туитър, за да разпространява съобщения до афганистанците. Те изясняват опасностите от това да попаднеш в ръцете на трафиканти на хора. Германците акцентират и върху факта, че Германия продължава да полага усилия за стабилизирането на политическата обстановка в Афганистан и е „ключово афганците да не обръщат гръб на родината си, а да останат и построят бъдещето на страната си заедно с нас.“

Кампанията следва призива на германския вътрешен министър Томас де Мейзиер, който в края на октомври призова младите афганистанци да останат вкъщи. Причината за това е големият брой жители на близкоизточната страна, които имигрират в Германия. Между януари и октомври над 750 хиляди души са подали заявление за бежански статут в Германия, от които над 67 хиляди са афганистанци. По този начин те са третата най-голяма група кандидати, след сирийците и албанците, за дадения период. 

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари