Германия трябва да се готви за евентуална война в Европа

2
Това заяви министърът на отбраната на страната Борис Писториус
Това заяви министърът на отбраната на страната Борис Писториус Снимка: Moritz Frankenberg / AP

Това заяви министърът на отбраната на страната Борис Писториус

Германското общество и германските въоръжени сили трябва да бъдат подготвени за потенциална война в Европа. Това заяви министърът на отбраната на страната Борис Писториус, предаде Евроком.

По думите му руско-украинската война е била историческа повратна точка за Германия, която трябва да доведе до „промяна на манталитета“ в политиката и обществото.

Трябва да свикнем с идеята, че може да има заплаха от война в Европа и това означава, че трябва да сме готови за война“, коментира Писториус пред обществената телевизия ZDF.

Трябва да сме готови да се защитаваме и да подготвим германските въоръжени сили и обществото за това“, добави той.

Социалдемократът е категоричен, че Германия трябва да увеличи разходите си за отбрана и да модернизира въоръжените си сили, за да ги направи способни да се справят с новите предизвикателства пред сигурността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    а аз да попитам номер2
    що така бе миме?!? „"Евростат": Българите нямат пари да изкарат три месеца“ https://trud.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82-%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86%D0%B0/
  • -4
    2
    да попитам номер 1
    след забитото знаме колко е минималната заплата в Германия и колко в Расия?
  • 10
    1
    MM-JV
    Тези си поверваха, че вече 80 години слънцето изгрява всеки ден заради тях и господарите им САЩ, за да им е светло! Забравиха много неща случили се в миналото. И много скоро ще дойде време отново едно знаме да бъде забото над Райхстага!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари