Германия разследва "Северен поток" за саботаж

0
Има достатъчно данни за обосновано предположение, че газопроводите са повредени нарочно
Има достатъчно данни за обосновано предположение, че газопроводите са повредени нарочно Снимка: БГНЕС

Има достатъчно данни за обосновано предположение, че газопроводите са повредени нарочно

Германската федерална прокуратура е започнала разследване срещу неизвестен извършител за преднамерено причиняване на експлозии на тръбопроводите "Северен поток" 1 и 2 на дъното на Балтийско море в близост до датския остров Борнхолм, предаде АФП.

Агенцията посочва, че федералната прокуратура в Германия обикновено разследва заплахи за националната сигурност, като например терористични атаки.

Говорител на тази институция е обяснил, че саботаж на тръбопроводите би представлявал посегателство срещу енергийните доставки и съответно срещу външната и вътрешната сигурност на Германия.

Досега имало достатъчно данни за обосновано предположение, че двата газопровода са били повредени нарочно с поне две подводни детонации.

Същото обявиха миналата седмица и шведските власти, които са инспектирали местата на два от четирите пробива, които са в изключителната икономическа зона на Швеция.

Днес премиерката Магдалена Андершон официално отказа на Русия тя да бъде включена в разследването, както и да сподели с нея резултатите от него. Но допусна Москва да проведе собствено разследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Йека
    Станало е просто "случайно". Няма как да решат друго, това ще покаже разследването. Не могар да обвинят извършителите от сащ, защото всичките тонове злато на Германия се съхранява в сащ, а Германия от 15 години опитва да си го върне, но сащ не им го дава, защото го ползва като форма на натиск и Германия толкова години се подчинява на агресора сащ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари