Германия подкрепя Кристалина Георгиева за втори мандат начело на МВФ

0
Това заяви днес германският финансов министър Кристиан Линднер
Това заяви днес германският финансов министър Кристиан Линднер Снимка: ЕПА / БГНЕС

Това заяви днес германският финансов министър Кристиан Линднер

Германия ще подкрепи втори мандат на Кристалина Георгиева като управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ). Това заяви днес германският финансов министър Кристиан Линднер, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

"Кристалина Георгиева насочваше МВФ през тежки времена през последните години. Убеден съм, че тя е точният човек, който да преведе институцията през предстоящите предизвикателства и да засили МВФ като застъпник за структурни реформи в нашите икономики", написа Линднер в социалната мрежа "Екс".

Френският финансов министър Брюно Льо Мер миналия месец посочи, че би подкрепил Георгиева за втори мандат, отбелязвайки "страхотната работа", свършена от нея като управляващ директор на МВФ.

Георгиева, чийто текущ мандат изтича на 30 септември, в петък заяви, че за нея би било чест да получи втори петгодишен мандат начело на институцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Сталиноооо,
    Ти няма ли вече да мреш, мама ти дърта дейба? За какъв втори мандат се гласиш? Айде по-бързичко, че на Орландовци вече заеха хубавите места!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари