Германия и САЩ изпращат мощни бойни машини в Украйна

2
И двете страни планират да обучават украинските сили на съответните бойни системи
И двете страни планират да обучават украинските сили на съответните бойни системи Снимка: ЕПА / БГНЕС

И двете страни планират да обучават украинските сили на съответните бойни системи

Президентът на САЩ Джо Байдън и германският канцлер Олаф Шолц се споразумяха да изпратят мощни бойни машини на пехотата, като част от въоръженията, с които да помагат на Украйна да воюва срещу Русия, съобщи Белият дом, предава БТА.

"Съединените щати възнамеряват да доставят на Украйна бойни машини на пехотата Bradley, а Германия възнамерява да предостави на Украйна бойни машини на пехотата Marder. И двете страни планират да обучават украинските сили на съответните системи“, се казва в изявление на Белия дом.

Германия ще последва САЩ в предоставянето на система за противоракетна отбрана Patriot на Украйна, заявиха германският канцлер Олаф Шолц и президентът на САЩ Джо Байдън в съвместно изявление след разговори в четвъртък.

„В края на декември Съединените щати обявиха дарението си на ракетна батарея Patriot на Украйна. Германия ще се присъедини към Съединените щати в доставката на допълнителна батарея за противовъздушна отбрана Patriot на Украйна, се казва в изявлението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    18
    да
    Мощни-мощни, от 70те и 80те. Пак мн по-добри от всичко с което реално разполага матушка русь.
  • 0
    17
    Моа ли да питам
    Няма да споделям моята гледна точка по отношение на конфликта.За всеки от нас е лично.Спомних си нещо много,много старо,но актуално и в наши дни.АРТИСТЪТ,ЧОВЕКЪТ е Нотис Сфакианакис.Песента е: ''Провата''.П.С.№16,аз съм също"Бивш",но вярно е само второтото ти изречение.
  • 3
    16
    Бивш
    Втората световна война - Германия срещу СССР, Англия и САЩ ! Резултатът е крах на Германия . Има ли разумен човек ,който да вярва ,че полусъсипана от вековната простотия Русия ,може да победи САЩ ,Англия, Германия и Франция ! Китай чака Сибир да им капне като зряла круша ,а Индия пасува . Е и на какво се надява петата колона на Русия ! Тоя път няма явно да има мирен преход .Сега вече досиетата не могат да се унищожат,поради ясни причини . Ще последва поголовна лустрация ,за да може да се върви към някакъв просперитет !
  • 1
    15
    До 13 грубиян
    Русия не само трябва да загуби тази война, но и ще я загуби.Вече се започна
  • 2
    14
    неграмотный
    Нещо не виждам да коментирате всички изброени факти за Рашистан налични даже и в руски източници :D Само на псувни го карате хаха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари