Германия: Блокирането на България и Румъния за Шенген е "лош ден за Европа"

0
"До последната минута се борихме да гарантираме, че България и Румъния ще бъдат приети в Шенгенското пространство," заяви външният министър на Германия
"До последната минута се борихме да гарантираме, че България и Румъния ще бъдат приети в Шенгенското пространство," заяви външният министър на Германия Снимка: АП

"До последната минута се борихме да гарантираме, че България и Румъния ще бъдат приети в Шенгенското пространство," заяви външният министър на Германия

Блокирането на достъпа на Румъния и на България до Шенгенското пространство на Европейския съюз след възражението на Австрия представлява "лош ден за Европа", предаде Ройтерс, цитирайки министърката на външните работи на Германия Аналена Бербок.

"До последната минута... се борихме да гарантираме, че България и Румъния ще бъдат приети в Шенгенското пространство," заяви Бербок на пресконференция в Дъблин. "Смятам, че това е повече от погрешно от европейска гледна точка, но и от геополитическа", каза тя. "Вместо да се гордеем, че сме постигнали един добър и силен ден за Европа, трябва да кажем, че това е лош ден за Европа", добави Бербок, предаде БТА.

Германската външна министърка също така призова британските преговарящи и преговарящите от ЕС да се възползват настоящата възможност, за да уредят отношенията си след предизвикания от Брекзит търговския спор за Северна Ирландия.

"Това е посланието, което ще отнеса в Лондон утре", заяви Бербок, която утре ще бъде на посещение в британската столица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Неграмотник ме наричат някои
    Аз за пореден път ще апелирам към всички които ще пишат оттук - нататък п отая тема, дабъда тразумни и честни поне пред себе си. Без всякакви лигавщини и закачки, макар и не точно по темата за която се коментира тук, искам да попитам: Наистина ли вярвате, че приемането на еврото ще подобри живота на редовия български гражданин? Не питам за банкери, олигарси и мафиоти. Питам за 85 - 90% от българските граждани. Имам много съображения, не просто да не вярвам, че еврото е нещо положително, аз съм убеден че не е, и убедеността ми почива върху някакви знания, наблюдения и опит, и твърдя съвсем отговорно, че сега в тази политическа, икономическа и най вече ДЕМОГРАФСКА обстановка, замяната на лева с евро е не просто грешка, това си е чиста проба престъпление на основа изгоди за някои, които са малцинство, за сметка на неизгодност за болшиството, плюс предаване на национални интереси и суверенитет, в полза на други държави. Моля, помислете върху това. Когато грешката бъде направена, тогава на ВСИЧКИ ще НИ се стъжни, включително и на немалка част от "убедените" евро - всякакви. Вярно няма да стане на момента, но със времето все повече ще се забелязва, но тогава вече ще бъде късно да се предприеме каквото и да е.
  • 8
    3
    1 до 2:
    Как мислиш, дали съм човек, който ще остави миризливо лайно като теб да ми дава наклон на уя, а? Какво, кога и как го решавам аз, мършо! Ако на теб не ти харесва животът в България и как разсъждават 90% от българите – то свободна си да хванеш пътя и да отидеш в усрайна като проститутка-доброволка! Вярно, конкуренцията там ще е голяма, но все някой хохльо-сланинояд ще ти се навия за 20-ина гривни!
  • -19
    2
    До 1
    Като не ти харесва заминавай за Сатрапия бе, тъп рушлямски трол! Аман от антибългарски боклуци като тебе! _)_
  • 12
    1
    Аааааа,
    Напротив, това е един от най-хубавите дни за България! €вроатлантиците и €вропедерас'ите да го духате!!! Ние не искаме ЛГБТ извращенията, които налагате като нормални! Не искаме и негрите ви, дръжте си ги! Не желаем и кухото ви €вро! Скоро ще сте само избледнял спомен за нещо като „съюз“, съставен от мюсюлмани и цигани, работещи изключително за чифутите-милиардери от САЩ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари