Герджиков: Срамота е с такива винетки в 21 век

2
Изоставаме много от румънците, коментира премиерът при посещението си на ГКПП "Дунав мост"
Изоставаме много от румънците, коментира премиерът при посещението си на ГКПП "Дунав мост" Снимка: БГНЕС

Задръстванията, които сега се получават при продажбата на винетки, също имат своето решение, каза премиерът проф. Герджиков, който посети граничен пункт "Дунав мост".

"Ние в това отношение изоставаме много от румънците. Те имат електронните винетки, с което става много по-бързо, много по-модерно, много по-лесно, от всичко много по, докато при нас някой държи непременно да бъдат хартиени винетки - вероятно, защото печели от това. Та, на този въпрос, ще търсим и неговото решение, тъй като е срамота - в 21 век да изоставаме", заяви служебният министър-председател, цитиран от БНР.

Най-късно през април ще се проведе среща между правителствата на България и Румъния, на която трябва да бъдат обсъдени общи условия за всички гранични пунктове между двете държави.

До края на годината да бъде обявена обществена поръчка за изграждане на зона Изток на пункт „Дунав мост", където да бъде пренасочен изцяло трафикът на всички автомобили, които влизат в страната. Това ще облекчи движението и ще намали опашките по границата.аме от тези модерни технологии. Ще има предложение към румънската страна и тя да изгради още един кантар за по-бърза обработка на товарите.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари