Герджиков реже глави заради тунела на смъртта

0
Служебният премиер Огнян Герджиков уволнява двама души
Служебният премиер Огнян Герджиков уволнява двама души Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Огнян Герджиков уволнява двама души заради зверския инцидент в тунел "Ечемишка", предаде преди минути БНТ.

Към момента не се съобщава кои точно са хората, които ще бъдат отстранени от работа, но не е изключено първи с поста да се раздели шефът на Агенция Пътна инфраструктура Дончо Атанасов.

По-рано днес служебният регионален министър разпореди на АПИ до 14 часа да бъдат предложени варианти за спешно възстановяване на движението през тунел "Ечемишка".

Тунелът на АМ "Хемус" бе затворен, след като в неделя 64-годишната Елена Горанова загина на място при инцидент. Тя пътувала с брат си, когато корозирал панел пада върху колата им. Аутопсията показа, че ламарина от падналата лампа е пробила черепа на пенсионерката.

Заради инцидента до момента движението по магистралата в района е напълно спряно и се минава по обходни маршрути.

Днес министър Спас Попниколов е изискал двупосочното движение в лявата тръба на тунел "Ечемишка" да бъде възстановено при осигурени безопасни условия за движение на моторни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

За целта Агенция "Пътна инфраструктура" трябва да мобилизира целия си инженерен и административен ресурс и капацитет.

Шефът на АПИ Дончо Атанасов вече назначи комисия, която да изследва металните конструкции на осветителните тела в тунела. В нея са привлечени и външни експерти по метални конструкции, които ще осигурят и независим поглед върху експертизата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари