ГЕРБ-СДС внесе кандидатурата на Димитър Радев за управител на БНБ

0
Радев е начело на институцията от юли 2015 г.
Радев е начело на институцията от юли 2015 г. Снимка: БГНЕС

Радев е начело на институцията от юли 2015 г.

ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народното събрание кандидатурата на Димитър Радев за управител на БНБ. Кандидатурата е внесена от Десислава Атанасова, предава NOVA.

Радев е начело на институцията от юли 2015 г. Народното събрание го избра тогава с 6-годишен мандат.

Той е бил заместник-министър в шест правителства след 1991 г. Работи в МВФ, ръководи мисии в сферата на управлението на публичните финанси в над 20 страни от Европа, Близкия изток, Централна Азия и Африка. Член е на Надзорния съвет на Търговска банка „Експресбанк“ в продължение на три години и на Административния съвет на Банката за развитие на Съвета на Европа (1995-2002), както и неин заместник-председател от 1998 г. Съветник е в Международния валутен фонд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари