ГЕРБ са отказали вдигане на пенсията с 39 лева

0
За провалилите се преговори по съставянето на нов кабинет бяха посочени „принципни различия по секторни политики“
За провалилите се преговори по съставянето на нов кабинет бяха посочени „принципни различия по секторни политики“ Снимка: БГНЕС

Преговорите за съставянето на кабинет с мандата на Реформаторския блок не са успели, понеже ГЕРБ са били неотстъпчиви за увеличението на пенсиите, което било предложено от патриотите.

Това пише в-к „Сега“, като се позовава на свои анонимни източници.

За провалилите се преговори по съставянето на нов кабинет бяха посочени „принципни различия по секторни политики“, но без да се уточнява за какво става въпрос.

Проблемът с пенсиите обаче се е оказал непреодолим. Патриотичният фронт дори в разгара на преговорите са се отказали от плановете си за пенсия от 300 лв. и са склонили да е намалят до 200 лв. Те дори са отстъпили увеличението на 200 лв. да бъде от 1 януари 2018 г., като напълно било постижимо да се отделят нужните 220 млн. лв. за тях.

Оказва се, че ГЕРБ дори са се циганили да вдигнат минималната пенсия с 39 лв. и да стане 200 лв., при това от 1 януари 2018 год.

Друг проблем, който се оказал непреодолим се оказала мажоритарната система, която е подкрепяли от ГЕРБ, но с нея не били съгласни Патриотите и Реформаторите.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари