ГЕРБ - Русе скочи срещу Росен Даскалов

8
Русенските членове на партията пуснаха декларация до Бойко Борисов
Русенските членове на партията пуснаха декларация до Бойко Борисов

Днес, 1 август 2019 г., на свое заседание Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Община Русе прие политическа декларация срещу разпространената в средствата за масово осведомяване информация, че с решение на Изпълнителната комисия на партията г-н Росен Даскалов е утвърден за общински ръководител на ПП ГЕРБРусе.

Документът е адресиран до Председателя на ПП ГЕРБ, г-н Бойко Борисов, както и до членовете на Изпълнителната комисия.

Членовете на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Община Русе се разграничават от съдържанието на публикация на официалната фейсбук страница на ПП ГЕРБ – Област Русе (https://www.facebook.com/gerbruse) от 31.08.2019 г., със следното съдържание: Росен Даскалов е утвърден за общински ръководител на ПП ГЕРБРусе с решение на Изпълнителната комисия на партията тази вечер“. Същата информация по-късно беше разпространена и в редица електронни издания.

В декларацията се посочва, че решението е нелегитимно, тъй като то никога не е било подлагано на обсъждане и не е съгласувано с общинското ръководство на партията. Изказва се опасението, че при формирането му Изпълнителната комисия е била подведена и не е взела под внимание волята на местните структури и разпоредбите на Устава на ПП ГЕРБ. Подчертава се, че лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ПП ГЕРБРусе, няма никакъв принос към организационния живот на партията, поради което не се ползва и с подкрепата на местния актив.

Русенската структура на ПП ГЕРБ заявява пълното си доверие в Председателя на партията, г-н Бойко Борисов, и настоява на предстоящото номинационно събрание за Местни избори 2019 в Община Русе, насрочено за 08.08.2019 г., да бъдат командировани представители на Изпълнителната комисия с опит в сферата на местното самоуправление, които на място да се запознаят с политическата обстановка и да придобият лични впечатления от нагласите и настроенията в местните структури.

ДО

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ГЕРБ

ЧЛЕНОВЕТЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ

ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ

От членовете на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Община Русе

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ,      

С изненада установихме, че на 31.07.2019 г., в 20:30 часа, на официалната фейсбук страница на ПП ГЕРБ – Област Русе (https://www.facebook.com/gerbruse) е публикуван текст със следното съдържание: „Росен Даскалов е утвърден за общински ръководител на ПП ГЕРБ – Русе с решение на Изпълнителната комисия на партията тази вечер“.

Членовете на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Община Русе категорично се разграничаваме от съдържанието на тази публикация и заявяваме, че подобно решение никога не е било подлагано на обсъждане и не е съгласувано с нас, което го прави нелегитимно! Обявяваме за абсолютно неприемливо погазването на установените демократични правила и процедури, в т.ч. и на Устава на ПП ГЕРБ, за избор на ръководни позиции в партията, без да е потърсена и взета под внимание волята на местните структури. Подчертаваме, че лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ПП ГЕРБРусе, няма никакъв принос към организационния живот на партията и изказваме своите опасения, че Изпълнителната комисия е била подведена при формирането на цитираното по-горе решение. Настояваме за незабавно преразглеждане, отмяна и публично опровергаване на това еднолично решение от страна на партийното ръководство, тъй като всяко друго действие би довело до разпадане на общинската структура на ГЕРБ в Русе и би означавало своеобразно политическо самоубийство в навечерието на предстоящите местни избори в нашата община.

Заявяваме своята готовност да работим за поредната знакова изборна победа на ГЕРБ в Община Русе, защото нямаме желание градът ни да се върне там, откъдето тръгна преди 8 години! За нас обаче, евентуална кандидатура на Росен Даскалов за кмет на Община Русе от ПП ГЕРБ би била абсолютно неприемлива, тъй като това лице не се ползва с нашата подкрепа и не би могло да ни мотивира да работим за него.

Имаме пълно доверие в Председателя на ПП ГЕРБ, г-н Бойко Борисов, и настояваме на предстоящото номинационно събрание за Местни избори 2019 в Община Русе, насрочено за 08.08.2019 г., да бъдат командировани представители на Изпълнителната комисия с опит в сферата на местното самоуправление, които на място да се запознаят с политическата обстановка и да придобият лични впечатления от нагласите и настроенията в местната структура на партията.

С уважение,

Членовете на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Община Русе:

  1. Иван Григоров
  2. Емил Милушев
  3. Михаил Павлов
  4. Димитър Кънчев
  5. Наталия Кръстева
  6. Събина Павлова
  7. Димо Тонев
  8. Василена Цанкова
  9. Светлозар Симеонов
  10. Невяна Атанасова
  11. Божидар Стоилов
  12. Ехлиман Етем
  13. Венета Недева
  14. Мариела Йорданова
  15. Петър Петракиев
  16. Красен Колев
  17. Светлин Савов
  18. Ивелина Гайрева
  19. Румен Русев
  20. Людмила Сапунджиева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари