ГЕРБ: Ръководството на София изфабрикува скандал с криза с отпадъците с цел политически рекет

0
Според тях от месеци се подготвя умишлено насаждане на напрежение със събирането и обработката на отпадъците
Според тях от месеци се подготвя умишлено насаждане на напрежение със събирането и обработката на отпадъците Снимка: Васил Терзиев / Facebook

Според тях от месеци се подготвя умишлено насаждане на напрежение със събирането и обработката на отпадъците

Новото ръководство на Столична община в лицето на кмета на София Васил Терзиев и представителите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (Спаси София) побързаха да залеят публичното пространство с „димки“, продуцирайки евентуална криза с отпадъците в София след няколко години, заявиха от ГЕРБ. Те определиха това като панически опит за замаскиране на скандалите, съпътстващи новото управление на столицата от ден първи, както и опит за отместване на погледа на обществото от политическата им немощ да управляват процесите в Столичния общински съвет (СОС).

От ГЕРБ смятат, че фабрикуването на изкуствени скандали цели и притискане на политическите опоненти и извличане на политически дивиденти. Според тях от месеци се подготвя умишлено насаждане на напрежение със събирането и обработката на отпадъците. Разпространяването на съобщение до медиите, съдържащо твърдения за евентуална криза с отпадъците в София след три години, ясно показва, че темата се използва с цел политически рекет, смятат от партията, предава БТА.

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичната община призовава кмета на София Васил Терзиев и неговия екип да вземат адекватни мерки за справяне "както с управленската криза в столицата, така и за почистване на кварталите от счупени клони и преливащи контейнери".

По-рано днес от Столичната община обявиха, че предприятието за третиране на отпадъци не изпълнява целта си по предназначение и има потенциален риск, ако не се вземат спешни мерки, София да преживее криза с боклука в следващите три години. Новият мениджмънт на завода е установил и че произведеното гориво – RDF, получавано от преработката на твърди битови отпадъци, е с лошо качество, което означава по-малко търсене от фирмите, които го оползотворяват. Предишното ръководство на общината е прекратило нов договор за оползотворяване на отпадъци, а старият не може да бъде изпълнен в цялост заради системни проблеми в работата на предприятието, се посочва още в прессъобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари