ГЕРБ прие оставката на Иван Тотев

0
Днес предстои окончателното утвърждаване на кандидатите за кметове
Днес предстои окончателното утвърждаване на кандидатите за кметове Снимка: Фейсбук

Днес предстои окончателното утвърждаване на кандидатите за кметове

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ разгледа и прие оставката на областния координатор на ГЕРБ - Пловдив Иван Тотев, съобщиха от пресцентъра на партията. В мотивите си за оставката Тотев посочва, че желае да завърши политическия си цикъл от началното структуриране на местната партийна организация, през спечелването на кметските мандати през 2011, 2015 и 2019 г. и работата си като народен представител. ИК на ГЕРБ приема оставката и благодари на Иван Тотев за работата му през годините. За временно изпълняващ длъжността областен координатор на ГЕРБПловдив, ИК утвърждава Димитър Колев (настоящ кмет на район „Западен“ в Пловдив).

От пресцентъра на ГЕРБ посочват още, ИК е приключила процеса по разглеждане на номинациите за кметове и общински съветници на партията, които бяха направени от местните структури. Днес предстои окончателното утвърждаване на кандидатите. В следващите дни утвърдените листи и необходимите документи за регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници ще бъдат изпратени до областните ръководства на партията, които ще регистрират кандидатите в Общинските избирателни комисии.

Освен това партията ще регистрира пълни листи за общински съветници във всички 265 общини. На определени места в страната ГЕРБ ще подкрепи за кметове независими кандидати, издигнати от инициативни комитети или ще участва в местни коалиции. При номинирането на кандидати в листите за съветници са включени членове на младежката организация на ГЕРБ и представители на гражданска квота, а листите са обновени с нови лица.

Около 15 септември ще имаме готовност да говорим за кандидатите ни за кметове, каза в Бургас пред дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари