ГЕРБ поздравява Русе!

10
Депутатите предадоха русенци, таксите от “Дунав мост” остават за държавата
Депутатите предадоха русенци, таксите от “Дунав мост” остават за държавата

Депутатите предадоха русенци, таксите от “Дунав мост” остават за държавата

Това е нагледен пример как депутати от Дулово не може да защитават интересите на русенци. Сега русенци имат възможността "горещо да благодарят" на Десислава Атанасова, която е народен представител от 19 МИР – Русе.

Идеята част от приходите от таксите за преминаване по Дунав мост да се превежда на Община Русе не е нова. Миналата година сдружение ПРОЕКТ 7000 инициира нова дискусия по проблема.

Народният представител от Русе - Иван Белчев продължи работата за постигане на целта. Беше изготвен законопроект, който беше внесен в Народното събрание и беше подкрепен в комисиите. Дойде гласуването на първо четене в зала и маските паднаха. Законопроектът беше отхвърлен!

Драги съграждани, Русенци, вижте, коя партия, как гласува на 19.01.2023 г.:

„ЗА“: ПП – 37, БСП – 16, ДБ – 18;

„ПРОТИВ“: ГЕРБ – 2, ДПС – 12, Възраждане - 26;

„ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ“: ГЕРБ – 48, ДПС – 7, БВ – 7.

Митко Кунчев напомня в социалната мрежа, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ – Десислава Атанасова, е народен представител от 19 МИР – Русе.

"Тя е наш представител в парламента и защитава нашите – русенски интереси! Бъдете благодарни за подкрепата!", пише г-н Кунчев.

Всички материали можете да видите на сайта на Народното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    39
    Аууу
    Реввввев и вой до скъсванееееер. Газ пи....ят брикети се...ат.
  • 12
    38
    Интереса клати феса!
    "ПРОТИВ“: ГЕРБ – 2, ДПС – 12, Възраждане - 26; - учудващо е, че двете "патриотични" партии - турската "ДПС" и проруската "Възраждане" са гласували против интереса на Русе!? А, именно в Русе е пълно с турци и русофили, които на изборите гласуват за тези "уж" противоположни за показност идеологии на етническа основа. Оказа се, че техните общо 38 депутати пърдят в една кратуна! ГЕРБ са "2 калинки, малки балеринки" ...
  • 15
    37
    Мислете
    Мислете като гласувате. ГЕРБ доказано не работят за Русе, даже Буци ни мрази, съдейки по гласуването, липсата на нормални пътища до тук, крадливото им управление на града ( разходете се по новите тротоара например) и други. Пенчо също не се справя. Но Възраждане и ДПС са изненада с това решение. Те как ще обяснят на месните си гласоподаватели този резил с този отрицателен вот ?? Направо си казват, че ни ги интересуват проблемите на обикновените хора в Русе.
  • -6
    36
    И сега
    Каква се оказа тя, хората с оцапаните гащички от ДБ и Белчето викат и вият Кой ни оцапа гащичките? Ами отговорът е ясен - вие, a номерът не мина.
  • 6
    35
    Изказване на Пенчо Милков
    Русе Медиаhttps://www.rusemedia.com/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%ba%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b0-%d0%bc%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b8/ : Още като прочетох законопроекта, с който се иска част от таксата от Дунав мост да остава в Русе, разбрах, че той се внася, за да бъде отхвърлен“, коментира кметът Пенчо Милков относно законопроекта на депутати от Демократична България, който не бе приет от Народното събрание. Според Милков той не е написан добре и самият подход е бил неправилен. Кметът обясни, че работи с правителството и НСОРБ в друга посока. „Ние да не сме русенска република, ще внесеш законопроект да ти дават на теб пари. Тези тирове, за да дойдат тук, мачкат територията на цялата страна. Законопроектът, който може да бъде утвърден и за който бихме могли да искаме положително становище от НСОРБ и министерствата да кажат „да“ и тогава да се гласува, е следният. Русе като граничен град трябва да види своя интерес през интереса на другите гранични градове и да каже така – от всички такси не да ни дават на калпак на Тетевен и на Русе еднакви пари от държавата, идващи от съоръженията. За граничните градове да се дават по коефициент, т.е. повече пари“,обясни Милков. Той сподели, че чувството да внасяш и да не ти приемат законопроекти му е познато. „Колегите са подходили с ентусиазъм, но реално не може да бъде приет такъв законопроект“, заяви кметът.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари