ГЕРБ поведе с 2% пред ПП - ДБ

0
Това показват данните от 81 на сто обработени протоколи в районните избирателни комисии
Това показват данните от 81 на сто обработени протоколи в районните избирателни комисии Снимка: Фейсбук

При над 58% обработени протоколи в Русенско води „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 28%

ГЕРБ – СДС“ е с 2% преднина пред „Продължаваме промяната – Демократична България“ – 26,67% спрямо 24,68%.

Това показват данните от 81 на сто обработени протоколи в районните избирателни комисии, съобщава ЦИК.

На трето място е „Възраждане“ с 14,6 на сто от гласовете. ДПС получава близо 12,7 на сто подкрепа, „БСП за България“ е с 9%, „Има такъв народ“ – с 4,25%. Това са шестте формации, които към момента намират място в 49-ото Народно събрание.

Почти изравнени са силите на първите две формации в Шуменско, при обработени над 92 на сто от протоколите. „ГЕРБ – СДС“ е с 23,75% подкрепа – с 0,03 на сто повече от ДПС, което е разлика от 18 гласа. „Продължаваме промяната – Демократична България“ е с под 20 на сто от гласовете. „Възраждане“ е с 11,6%, а „БСП за България“ – с 9,4 на сто.

Минимална остава разликата между първите две формации и в Силистренско – при над 93 на сто обработени протоколи „ГЕРБ – СДС“ е с 29,05%, а ДПС е с 28,93%. За „Продължаваме промяната – Демократична България“ вота си са дали 15,8 на сто от избирателите, „Възраждане“ е с 10% подкрепа.

При над 58% обработени протоколи в Русенско води „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 28%, „ГЕРБ – СДС“ е на второто място с изоставане от близо 5 пункта. Третата позиция е за „Възраждане“ с 18,5 на сто от гласовете.

Няма промяна в подреждането в Разградска област. При над 93 на сто обработени протоколи продължава да води ДПС с 43,5%, следват „ГЕРБ – СДС“ с 19% и „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 18,5 на сто.

В Търговищка област ДПС увеличава преднината си. Движението е с повече от 34% подкрепа, докато за втората политическа сила „ГЕРБ – СДС“ са гласували 20%. Третото място е за „БСП за България“ с 15,4%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ГЕРБ постигна зашеметяващ
    резултат. Започва отново стремглаво строителството на магистрали. Може би г-жа Десисланва Атанасова ще е министър председател ! Бойко ще и помага. Нямайте притеснение.
  • 14
    1
    ОПГ ГРОБ=ДПСuublk
    Гнусните "Гробари" с гласовете на платените от чекмеджетата лилави гласоподаватели! Жалко за Майка България!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари