ГЕРБ: Обществото е подведено за язовирите

0
Страх ме е, че ще има изчегъртване на живота и здравето на хората, заяви бившият икономически министър
Страх ме е, че ще има изчегъртване на живота и здравето на хората, заяви бившият икономически министър

"Наблюдаваме изчегъртване на плана за възстановяване. Страх ме е, че ще има изчегъртване на живота и здравето на хората".

Това заяви бившият икономически министър Лъчезар Борисов от ГЕРБ по време на брифинг в централата.

По думите му общество било подведено, че има нарушение при стопанисване на язовирите.

По-рано служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че още днес ще поиска обяснение от Държавната консолидационна компания /ДКК/ защо шест месеца не е предала на Държавното предприятие за управление и стопанисване на язовирите три язовира, които "Монтажи" е предала на ДКК и те все още не са влезли в експлоатация. Кирил Петков съобщи, че ще поиска АДФИ да направи проверка на трите съоръжения във връзка със завишените цени на ремонтите на язовирите, които се намират край Ловеч и Сливен.

"Въпросът по отношение на язовир "Пазар дере" е риторичен. Този язовир е изпуснат няколко дни преди посещението на служебния министър на икономиката", посочи Лъчезар Борисов.

По думите му цената на бетона не е над 200 лева на кубичен метър, а е 95 лева, като показа и документи. Борисов каза, че по време на управлението му на Министерството на икономиката не е имало сигнали за нередности при стопанисването на язовирите.

По думите му в цената трошен камък включва транспорта и трошения камък. Бившият икономически министър подчерта, че 416 язовира са рискови и са за ремонт. Именно те сега изпускат. Държавно предприятие е изпускало язовира, а принципал е МИ, а принципа е директора на дирекцията инвестиции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари