Георги Семерджиев остава в ареста

2
Апелативен съд потвърди мярката „задържане под стража“
Апелативен съд потвърди мярката „задържане под стража“ Снимка: БТА

Апелативен съд потвърди мярката „задържане под стража“

Софийският апелативен съд отказа да пусне окончателно от ареста подсъдимия Георги Семерджиев. Той бе осъден за тежката катастрофа с две загинали момичета на бул. "Черни връх" в столицата миналата година.

Според съдебния състав е налице обосновано предположение за авторството на деянията, за които е повдигнато обвинение на Семерджиев. Освен това са събрани редица гласни и писмени доказателства и са приобщени заключенията на изготвените експертизи, от които, при съвкупния им анализ, може да бъде направен извод за вероятна съпричастност на подсъдимия към всяко едно от вменените му престъпления, пише БТА.

Апелативните съдии смята, че ако Семерджиев е на свобода, има реална опасност да извърши престъпление или да се укрие.

Доводи в посока промяна на мярката за неотклонение на подсъдимия Семерджиев не се извеждат и от данните за срока на задържането му, който според съдиите е в рамките на разумния, нито от данните за здравословното му състояние.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари