Георги Рачев: Жегата продължава уникално дълго

0
Високите температури ще се задържат още няколко седмици
Високите температури ще се задържат още няколко седмици Видео: bTV

Високите температури ще се задържат още няколко седмици

"Ще бъде топло, а в следобедните часове още по-топло. Това ще продължи до края на месеца и началото август. Безкрайно много слънце", заяви климатологът проф. Георги Рачев в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Най-тежката нощ беше в Русе и Силистра. Там беше най-топло. Минималната температура тази сутрин там беше 25 градуса, добави той.

"Ще бъде много топло особено в събота, но не вярвам, че ще подобрят национални рекорди. В неделя и понеделник ще има глътка въздух и после третата вълна. В Северна България в четвъртък има вероятност да се развият симпатични бури. Малка е вероятността", подчерта климатологът.

Според него се очакват температури от около 41 градуса.

„Уникалното е сравнително дългият период на топло време, което беше досега и ни предстои още няколко седмици. По този показател тази година надминахме 2000 г., когато в Пловдив измерихме абсолютния рекорд в България 45 градуса", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари