Георги Рачев: В Русе е много тежко през лятото

1
Жегата настъпва в крайдунавския град
Жегата настъпва в крайдунавския град Видео: bTV

Жегата настъпва в крайдунавския град

Юли започна в малко по-смътно време, но в никакъв случай няма да е хладно. В западните части на страната ще има превалявания от дъжд, но в Източна България ще се радват на много слънце.

„Морската вода е топла и приятна за къпане. Дори и да превали дъжд, това ще е за кратко. Хората няма защо да се плашат“, обясни проф. Рачев в ефира на bTV. Според него няма да вали в първите два дни на юли и времето ще е много приятно.

В събота ще е топло, но и ще има леки превалявания на дъжд. В столицата ще е топло, а в Пловдив – доста по-горещо. Във Варна ще е идеално за плаж през следващите 14 дни – температурите там ще достигат около 30 градуса.

„Започваме отново с предупрежденията – пийте повече вода и се охлаждайте с каквото можете. Спете на отворена врата“, каза още проф. Рачев. Той предупреди също така, че в по турските курорти е доста по-горещо и онези, които ще почиват там, е желателно да вземат мерки.

До средата на юли времето в България ще е топлотемпературите ще са нормални за юли. Отново ще има валежи – предимно в Западна България, които ще са с 15-20% повече от нормалното. В Източна България обаче ще остане сухо и горещо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    2
    gfasgas
    Русе е призрачен град, където само 2 месеце в годината може да ти е хубаво,ако си се отказал от светския живот и забавленията им
  • -6
    1
    Русе брат...
    То туй е ебаси и града, лятото мор, зимата див кочан, забавленията в града се броят на пръсти, че и 100 лв глоба ако решиш да се разхладиш в кенефа на Европа наречен река Дунав, комари като хеликоптер големи, после бил малката Виена, ква Виена бате, туй си е чист кенеф
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари