Георги Рачев: Лъжа е, че вирусът умира от топлина

0
В дробовете ни е топло, влажно и топличко и вирусът се чувства прекрасно
В дробовете ни е топло, влажно и топличко и вирусът се чувства прекрасно Снимка: NOVA

Бюджетът е един за всички и прибързани решения не са правилни, както с взимането от едно съсловие и даването на друго

По-богатите хора няма да имат спешна нужда от средствата за децата и те биха могли да се дадат на по-нуждаещи се. Не трябва да се оставят и тези, които пълнят бюджета. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев в предаването „Пресечна точка“ по NOVA.

„В края на краищата бюджетът никога не стига. Той трябва да се обмисли добре. Не трябва да се оставят и тези, които изкарват пари, защото те пълнят касичката“, подчерта проф. Рачев.

На въпрос как времето ще се отрази на настъпването на COVID-19, проф Рачев заяви: „Убеден съм, че този вирус се предава при интимен контакт. Не е задължително при секс, а при близък контакт“.

„Откакто тръгна тази пандемия, аз следя лавината от информация, касаеща разпространението на вируса в естествената природа. Лъжа е, че вирусът умира от топлина. Той загива от ултравиолетовата радиация (слънчевата светлина). В дробовете ни е топло, влажно и топличко и вирусът се чувства прекрасно“, обясни той.

„Интересното е, че при първите 10 милиона заразени в света, смъртността беше 5%. Сега смъртността е паднала на 1,8%, докато заболеваемостта расте. Това са неща върху, които трябва да се помисли. Явно ще трябва всички да преминем през това“, заяви климатологът.

„Някои са успели да го минат леко. Това означава, че организмът се бори с вируса“, обърна внимание проф. Рачев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари