Георги Първанов: Късният Радев прилича на ранния Борисов!

0
Румен Радев изостави президентския език, заяви предшественикът на президента
Румен Радев изостави президентския език, заяви предшественикът на президента Снимка: БНТ

Румен Радев изостави президентския език

През 2009 и 2010 година, като премиер Бойко Борисов призоваваше многократно тогавашния президент Георги Първанов да се изправи срещу него, но на парламентарните избори.

Пред БНТ президентът от 2002 до 2012 г. коментира миналото, както и предстоящите избори.

Тогава казах – не съм аз този, който ще хвърли страната в хаос, като оставя двете институции обезкървени. Това, което сега виждаме, до някаква степен повтаря това, което се случи през 2010 г“, каза Първанов.

По думите му дебатът е загрубял и е тъжно, че президентът Радев е изоставил утвърдения си президентски език

Късният Радев прилича на ранния Борисов“, коментира Георги Първанов.

Според бившия президент настроенията на обществото са ясни и връщането на Бойко Борисов към днешна дата не е приемливо.

Това, което аз казвам, не се отнася само за ГЕРБ, е за другите партии, които очевидно ще търсят конфигурация помежду си – това е една измислена битка, една тебеширена линия, която е прокарана между двата типа партии и в крайна сметка ще се съберат в бъдещия парламент, няма да се разберат и ще потретим или не знам за кой път ще идем на избори“, заяви той.

Според Георги Първанов предстоящите избори не са битка, а състезание, което става много интересно. По думите му имаме президент, който стои относително добре, както и основна конкуренция в лицето на проф. Герджиков, който вдъхва респект, кандидатите им за вицепрезидент също събират симпатии. Бившият президент коментира още, че не трябва да подценяваме и останалите двойки – те могат да разбъркат картите.

С появата на Лозан Панов балотажът става твърде вероятен. Ако се върнем на другите кандидатури – безспорно Радев е фаворит, но и проф. Герджиков има своите качества. Президентските избори винаги са били непредсказуеми. Нека да припомня 2010 г., когато бях 15-ти по рейтинг според социологическите агенции и взех, че спечелих изборите“, каза Георги Първанов.

Той коментира и предизборните споразумения на „Продължаваме промяната“ с други партии

С моя скромен опит в политиката мога да кажа, че смисълът на една кампания е да се разграничм, затова изпреварващите анонси объркат хората. Когато мине кампанията и се видят резултатите, трябва да се седне на една маса и да започнем да разговаряме, тези, които сме упълномощени, а не само с пет основни точки – образование, здравеопазване и това е“, заяви бившият президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари