Георги Панайотов смени Красимир Каракачанов в Министерството на отбраната

1
Служебният министър посочи, че способностите на българските въоръжени сили трябва да бъдат развивани
Служебният министър посочи, че способностите на българските въоръжени сили трябва да бъдат развивани Снимка: МО

Служебният министър посочи, че способностите на българските въоръжени сили трябва да бъдат развивани

На официална церемония в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната досегашният министър Красимир Каракачанов предаде поста си на Георги Панайотов и пожела успешна работа на него и на екипа му.

Панайотов подчерта, че основната функция на служебното правителство е да организира и проведе предсрочните парламентарни избори. „Живеем във времена на тектонични геополитически размествания. В такива времена армията трябва да бъде силна. Защото силна държава може да има само ако има силна армия“, посочи той. 

По думите му, способностите на българските въоръжени сили трябва да бъдат развивани и армията трябва да бъде модернизирана.

Чака ни много работа, макар и за кратко време. Искам да изразя надежда, че с вашата подкрепа ще доведем до една стабилна среда на сигурност, така че България да посрещне спокойно предстоящите избори, а също така да бъде един предсказуем и стабилен съюзник в рамките на НАТО“, посочи още министър Панайотов. 

По традиция новият министър на отбраната Георги Панайотов получи от досегашния Красимир Каракачанов икона на Свети Георги, покровител на българското войнство. Той бе запознат с ръководния състав на Министерството на отбраната и Българската армия и представи част от екипа си, който ще се допълва в следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари